Mercedes-Benz Vito: Turbodrukregeling

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Motorcode: Om 642, Vermogen (kw): 165

Goedeavond,
We staan hier met een vito die in eerste instantantie problemen had met verdunning van de motorolie. Motorolie verhoogde op een 8000 km ongeveer 3l!
Bij het uitlezen konden we zien dat hij praktisch constant probeerde te regeneren... In overleg besloten we de roetfilter te laten uitprogrammeren. Na dat dit gebeurt is treedt geregeld de storing "turbodruk te hoog" op. Bijkomend probleem is dat de wagen bij constante snelheid wiegt, bij het optreden van de storing valt dit euvel weg. Nu zijn we natuurlijk niet zeker of dat dit door de programering komt of door de turbosteller? Iemand hier al problemen gehad met de turbo's van die v6 motoren? ( wagen heeft 170000 km op de teller staan)

BrSt

Geplaatst door BrSt (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.