Mercedes-Benz A 150: rookt verschrikkelijk blauwe damp

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

Beste collega's dit voertuig is door wegenwacht binnengebracht. Motor draait perfekt en auto rijdt ook perfekt. Maar wat een blauwe rook. Hij verbruikt blijkbaar sloten olie aan de rook te zien.
Nochtans is dit autootje tijdig onderhouden geweest, heeft volgens historie een paar weken geleden onderhoud gehad omdat eigenaar al kloeg van een licht rookuitstoot bij het starten s morgens.
Er was wel een bizar geluidje af en toe, volgens de uitleg van eigenaar meen ik dat het om de hydraulische klepstoters gaat. Die leegliepen en traag vulden.
Zoals ik al zei : auto start perfect, maar het is echt een schouw die blauwe damp rookt.
Klant wil dat ik diagnose stel zonder te demonteren....
Daarom deze vraag : klinkt dit bekend in iemands oren ?? Want wij hebben dit bij dit type wagen nog nooit meegemaakt.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 7 jaar geleden

Compressie meten is dan nog een optie. Kan olieschraap zuigerveer zijn maar voor zelfde geval heeft er teveel olie ingezeten en is dit meeverbrandt en zit de uitlaat nog vol?

Ooit meegemaakt met een ander merk dat er olie via een verkeerd aangesloten vacuumslangetje werd meegezogen. Weet niet of dit bij deze MB. uberhaupt mogelijk is hoor.

jhl (0) PRO, 7 jaar geleden

Siem, wij waren effe op verlof, vandaar late reactie. Klant heeft nieuwe wagen gekocht. Dus kan ik niet verder kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.