Renault Kangoo: Kogellager servopomp of waterpomp stuk?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: FCQ

Ik heb iemand met deze kangoo diesel waarvan de moter nogal rammelt. Volgens de klant zou de distributieriem een half jaar geleden vervangen zijn samen met de waterpomp.
Nu volgens mij is het veel kans dat deze terug stuk is ofwel is het de servopomp. Wegens de weinige km gereden denk ik toch eerder de waterpomp maar dan is het een waarborg denk ik. Nu vraag ik mij af hoe men deze werken aanvangt, omdat er toch zeer weinig speling is om deze werken fatsoenlijk uit te voeren. Kan de moter gewoon hoog genoeg getakeld worden of gekanteld en hoe zit dat.
Weet iemand die meer aan renault werkt hier meer van, of een of andere renault prof.
groeten crish.

crish

Geplaatst door crish (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

waterpomp kan best wel lawaai maken na 9 jaar. als het de eerste is.


ik denk dat je een F9Q bedoelt, kun je prima bij.

crish (0) PRO, 12 jaar geleden

Het is de 1500 dci volgens de fische en er staat FCQ maar dat kan ik dan verkeerd gezien hebben. Prima erbij kunnen zeg je? Da meen je toch niet? Spreken we echt over de zelfde wagen? Ik ben al een tijdje uit circulatie wegens ziekte maar dit ziet er voor mij echt wel eng uit.
Groetjes crish.

Heino4267 (110), 12 jaar geleden

De waterpomp wordt aangedreven door de distributieriem en de servopomp volgens mij door een multiriem. Als je de multiriem tijdelijk los maakt, kan je met lopende motor horen of het geluid weg is. Geluid weg: servopomp maakt de herrie. Geluid blijft: waterpomp maakt de herrie.

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

of de vulcanisatie van de krukaspoellie af. komt ook nogal eens voor en dan krijg je een enorm kraak/piep geluid.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

1.5 is een K9K de FCQ bestaat niet, ikvermoedt dat de F9Q (1.9DCI daar meebedoelt wordt.)


en ja we praten over de zelfde auto. en ja je kunt er prima bij, motor stuen los, motor iets kantelen.

LET OP KAN SPIELOOS WEZEN !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.