Volkswagen Caddy 2003: caddy slaat niet aan



  • berbucon @ 30/01/2012, 16:42

    Volkswagen Caddy
    bouwjaar: 2003
    brandstof: diesel
    motorcode: ayq

    motor start wel maar slaat niet aan.
    gloeilamp gaat ook niet branden, met starten komt er geen rook uit de pijp.
    zekeringen zijn heel, gloeirelais al vervangen.
    wie weet er nog wat.


  • MB @ 30/01/2012, 16:59

    Relais 109

  • marcel7031 @ 30/01/2012, 17:02

    Als het gloeilampje (tevens mms lampje) niet gaat branden zal de motor niet aanslaan.
    Heb je wel voeding op je relais? (109?)Ook voeding op je zekeringen, echt álle belangrijke zekeringen?
    Toch geen transponderprobleem?

  • berbucon @ 31/01/2012, 07:35

    Bij contact aanzetten "klikt" relais 109 wel, deze ook al uitgewisseld.
    Bij contact uit, staat er spanning op punt 30.
    Bij contact aan, krijgt 87 ook spanning, en 85 wordt aan massa gelegd.
    Uitgelezen met vcds, geen foutcodes gevonden(ook geen transponder)

  • berbucon @ 31/01/2012, 08:36

    Alle zekeringen zijn heel, ook bovenop de accu.
    Alleen zekering 18 (in zekeringkast) heeft nooit spanning of massa,
    weet niet of een diesel deze zekering gebruikt(kraftstofpumpe/lambda sonde/einspritsventil)

  • marcel7031 @ 31/01/2012, 17:33

    Meet dan of je spanning op je afsluiter krijgt.

  • berbucon @ 01/02/2012, 12:11

    afsluiter krijgt ook spanning.
    ging spanning meten op de stekker van de verstuiver met bewegingszender, contact ingeschakeld, gloeilamp licht weer op, motor slaat weer aan.
    stekker verbinding gecontroleerd, probleem doet zich niet meer voor, helaas niets concreets gevonden.

  • marcel7031 @ 01/02/2012, 13:05

    Zit de ecu niet bij de a stijl? Kijk even voor slechte stekkerverbindingen ivm waterlekkage daar.
    Straks staat de klant stil....vervang in ieder geval gewoon preventief relais 109
    succes

  • Guest @ 02/02/2012, 12:36

    stekker van de temp voeler aftrekken en nog eens proberen.

  • marcel7031 @ 02/02/2012, 20:00

    robby10030 :

    stekker van de temp voeler aftrekken en nog eens proberen.


    Dat heeft nix met het wel/niet oplichten van het mms lampje van doen.

  • Guest @ 02/02/2012, 21:28

    proberen kost niks

  • marcel7031 @ 02/02/2012, 22:38

    meten is weten, gissen is missen

  • berbucon @ 30/08/2012, 08:46

    Uiteindelijk computer vervangen in watergoot, waarschijlijk waterschade.
    Werkt nu weer.

  • OBDpartners
  • Smeets