BMW 325TD: stopt er soms mee

Bouwjaar: 1993

Een vreemd probleem met een 93er 325TD met 300000 km. op de teller. Soms stopt hij er opeens mee, lijkt lucht in het brandstofsysteem. Doorstarten helpt niet doch na 15 minuten wachten start hij alsof er nooit iets mee geweest is.

Filter is nieuw, leidingen en aansluitingen zijn gecontroleerd op lekkage.

Wie heeft een tip?

aupers

Geplaatst door aupers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marrewijk (0) PRO, 22 jaar geleden

waarschijnlijk moet de brandstofpomp gereviseerd worden.
wij hebben het zelfde gehad met een 525 TD met ongeveer 300.000 km. onder het rijden ging deze soms heel erg inhouden en stopte er dan ook soms voledig mee. na een 10 minuten wachten deed deze het ook weer. hoop zoeken maar uiteindelijk was de brandstofpomp het. storing daarna over.

aupers (0) PRO, 22 jaar geleden

Bedankt voor de tip.

Een relatie had de volgende tip die zeer waarschijnlijk lijkt:

De tank bestaat uit twee delen en een pompje moet de diesel naar de kant pompen waar de aanzuiging zit. Deze kan gammel zijn. Probleem komt ook alleen voor (na wat doorvragen bij de eigenaar) als de tank voor 3/4 leeg is. Wij gaan dus dat pompje maar eens vervangen.

Met vriendelijke groet,

Paul Aupers

Enno_Ros (0), 22 jaar geleden

Ik heb dat ook eens meegemaakt en dat lag ook inderdaad aan het extra opvoerpompje in de brandstof tank het probleem schijnt zelfs erg vaak voor te komen bij deze type,s
dut de brandstof opvoer pomp in de tank maar eens vervangen en het probleem is opgelost.

aupers (0) PRO, 22 jaar geleden

Het pompje dat de brandstof van de ene kant naar de andere kant pompt is vervangen en de klacht is nooit meer voorgekomen. Nog bedankt voor de reacties.



Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.