Citroën Saxo: Startonderbreker

Bouwjaar: 1997

Bij een Saxo van 1997 blijft het oliedruklampje branden bij "contact uit". Ook het rode en groene lampje van display invoerscherm startcode branden dan. Bij handrem aantrekken gaan de lampjes op het display zwakker branden. Als men het contact aanzet, gaat het oliedruklampje uit en men hoeft geen code in te drukken voordat men start.
Soms brandt het lampje niet, maar dan moet men wel de code indrukken.

Wie heeft dit al eens eerder meegemaakt?

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

arjankempeneers (0) PRO, 21 jaar geleden

Probleem opgelost. De bedrading van oliedruklamp/dynamo + waren kaal geschuurd langs het motorblok aan de achterzijde. Hierdoor kwam er een constante spanning te staan op de draad van de oliedrukzender en ook op het toetsenbord van de startonderbreker. Oliedrukzender was stuk gegaan door de kortsluiting. Het is wel een wonder geweest dat de bedrading niet is weggesmolten na het doorschuren op het blok, want anders was het misschien einde Citroen (brand).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.