Citroën XM: trillen van de carrosserie

Bouwjaar: 1993

Al enige jaren rijd ik met minder plezier in mijn citroen XM 2 liter benzine injectie uit '93, omdat de carosserie begint te trillen bij 60-70 km /uur (daarna tot ca 110 km per uur minder trilling) en bij meer dan 110 km per uur opnieuw.
Ik heb op proef  4 michelin-banden (ik geloof de bredere maat 175/70) er onder gehad, maar ook dan voelde ik bij hogere snelheden (boven 120) de trillingen.
Voor heb ik 185/65 R15  88Tvan Goodyear (1 jaar oud) en achter heb ik 185/65 R15 88H van Uniroyal (1/2 jaar oud).
Uitlijning en uitbalanceren is geschied.

Wie weet wat de oorzaak kan zijn van de trillingen?

barlagen

Geplaatst door barlagen (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën XM? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 22 jaar geleden

Ik weet niet of er lichtmetalen velgen zijn gemonteerd. Zoja, controleer dan eens of de velgen goed centreren op de naaf i.p.v. op de wielbouten.

Jos_Joersen (0), 22 jaar geleden

Misschien heb dit al gecontroleerd, maar de hoogte regeling c.q. afstelling aan de voorzijde is zeer belangrijk i.v.m. de aandrijfas hoek, vooral als de hoogteregelaar matig corrigeerd

michel klaver (0), 22 jaar geleden

trillen bij deze snelheden duidt toch echt op banden of velgen. de trilling bij 120 met de nieuwe banden is na montage mogelijk doordat de banden nog niet op de velgen gezet zijn, meestal wordt dit verholpen door na ong. 1500 km na montage de banden nogmaals te balanceren,.

Hop (0), 20 jaar geleden

IK weet niet of die toevallig op gas loopt, maar het kan zijn dat niet alle kleppen meer goed zijn, waardoor je onbalans krijgt en ook op bepaalde snelheden gaat trillen. Dit zou je het beste kunnen testen door met een stilstaande auto te starten (dus niet rijden) en dan langzaam meer gas geven. Kijk of er bij een bepaald toerental een trilling ontstaat. Als dit niet het geval is misschien velgen checken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën XM of stel zelf een nieuwe vraag.