Ford Focus 1.6i: Snelheidsmeter valt weg

Bouwjaar: 1999

Probleem van een Ford Focus 16i bj 1999 is dat bij koude motor de snelheids en kilometeraanduiding wegvalt. Als de auto warmer wordt (na 3 a 4 minuten) is het probleem weer over en verschijnt alles weer.

Wie heeft ervaring met dit probleem?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

R.arkes (0) PRO, 22 jaar geleden

Ik heb al diverse keren het electronische gedeelte wat in de versnellingsbak zit vervangen. deze waren toen helemaal stuk  

dukoda (0), 22 jaar geleden

Het antwoord van R.Arkes is waarschijnlijk de juiste
om het zeker te weten kun je het signaal v/d speed-sensor
meten met een scoop, deze produceert een blok-signaal van
5 volt, bij een defecte sensor is het signaal nagenoeg vlak
veel succes

Ford_specialist (0), 21 jaar geleden

hee hallo

Waarschijnlijk hebben we hier te maken met een probleem dat heel makkelijk op te lossen is (als het is wat ik denk)

Wij hebben er namelijk een service brief over gehad en daar stond in dat de signaal kabel voor de snelheids indicatie te dicht bij de bougiekabels ligt en daardoor storingen oppikt. draai het zwarte bescermkapje over de bougies weg en bind dit draadje op met een trekbandje (voorgeschreven)

Je kunt ten alle tijden kijken of je teller wel goed werkt door de knop van de dagteller in te drukken - vasthouden en op contact zetten - blijven vasthouden voor +- 15 sec en voila alle tellers op het dashboard gaan een keer naar hun volle uitslag...

Druk dan nog een keer of wat op de dagtellerknop tot je "NO DTC's" (geen foutcode's) tegenkomt kom je deze NIET tegen ga dan naar de dealer om hem uit te lezen.

dukoda (0), 21 jaar geleden

deze oplossing kan helpen bij sommige storingen, vooral als de naald v/d snelheidsmeter heen en weer schommelt bij constante rijsnelheid.
het is overigens niet de draad v/d snelheidsmeter maar die v/d temperatuurzender die de storing oppakt v/d bougiekabel
veel succes ,en laat ook even weten of en hoe het probleem opgelost is

Ford_specialist (0), 21 jaar geleden

sorry dukoda, je had gelijk, mijn fout;-) smile

Siem Bijman (115) PRO, 21 jaar geleden

Even een antwoord over de snelheidsmeter van de Focus.Het probleem was dat het enige tijd duurde alvorens de meter iets begon aan te geven.Toen we het antwoord van R. Arkes en Dudoka kregen hebben we met de klant overlegd en er is verder geen aktie ondernomen omdat de klant het geen probleem vond en er niet al teveel geld aan wilde spenderen.Toch bedankt, want aan het antwoord hebben alle collega's iets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.