Ford Transit: Ford transit 1 cilinder veroozaakt herrie

Bouwjaar: 1993

Bij een ford transit 90pk 1993 met gereviseerde motor, cilinderkop en geteste brandstof pomp bijft er een sterk tikkend geluid in de motor zitten. Alleen als de leiding van de eerste verstuiver wordt losgedraaid is de herrie weg. Verstuiver wisselen helpt niet probleem blijft bij eerste cilinder. Brandstofpomp type BOSCH hierop laten testen ook goed probleem nog niet gevonden iemand een tip??? Motor heeft ook een algemeen lager vermogen. Probleem is ineens otstaan.

MS-autotechniek

Geplaatst door MS-autotechniek (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dukoda (0), 22 jaar geleden

ik heb niet zoveel ervaring met transits,maar als ik het verhaal zo lees dan verdwijnt het geluid zodra er geen verbrandingsdruk is (verstuiver los)
zodat de oorzaak mechanisch zou kunnen zijn
is de revisie goed gebeurt ? , kantelende zuiger, drijfstanglager
hoe is de compressie en lektest ?
mischien endoscopisch onderzoek nodig

Joske5977 (0), 22 jaar geleden

Waarschijnlijk is de verstuiver van de 1 cilinder gebarsten waardoor er metaaldeeltjes op de zuiger komen vast te zitten. Deze deeltjes slaan dan tegen de cilinderkop. OPlossing is kop demonteren deeltjes wegslijpen en kop terug monteren. Wij hebben dit reeds 4 maal meegemaakt succes.

urvin11705 (0), 21 jaar geleden

hallo het kan drie problemen zijn: zuigerveren zijn kapot
zuigerpen en drijfstanglagerschalen versleten.

raja (0) PRO, 21 jaar geleden

hebben al eens gehad dat de 1 ste hoofdlagerkap los was gelopen .Onder het rijden weinig geluid maar stationeer een sterk tikkent geluid

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.