Mercedes-Benz c klasse: BAS/ASR lampje  in combinatie ABS lampje brandt

Van een mercedec c klasse brandt het lampje BAS/ASR  en ook ABS lampje brandt na het starrten gaat het BAS lampje even uit en daarna weer aan het ABS lampje blijft brandden.

met bosch tester uitgelezen daar kwam uit rempedaal schakelaar en abs sensor l.a . er zat trouwens maar een sensor in de cardan. volgens mijn metingen zijn beide goed/.
heeft hier iemand ervaring mee?

R.arkes

Geplaatst door R.arkes (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ehs (0), 22 jaar geleden

Met het exacte type en bouwjaar C-klasse en de uitgelezen foutcode's kan ik misschien verder helpen!

R.arkes (0) PRO, 22 jaar geleden

Type is c220 diesel motor om 604 bj 1997

Enno_Ros (0), 22 jaar geleden

Waarschijnlijk is het de rempedaal schakelaar deze gaan regelmatig kapot Onderdeel nr =1 A 001 545 01 09
Kost bruto € 11,96 ex btw onder in de schakelaar zitten twee koperen puntjes die afbreken dit kun je pas zien als je de schakelaar uit elkaar hebt.als dit niet helpt dan ligt het waarschijnlijk aan de abs-bas computer kastje deze zit bij de hoofd rem cilinder gaan ook regelmatig kapot beter is dan om dit eerst uit te lezen aan de computer bij een dealer of mercedes specialist. maar 7 van de 10 gevallen zijn verholpen met de rempedaal schakelaar veel sucses met de oplossing. laat even van je horen wat het probleem nu was.

R.arkes (0) PRO, 22 jaar geleden

Rempedaalschakelaar kun je eenvoudig doormeten met een ohm meter  1 x in geremde toestand en 1 x in ongeremde toestand deze was goed, het bleek de abs sensor in de cardan te zijn waar geen signaal meer uitkwam. Deze vervangen even 100 meter rijden en lampjes gingen uit. Blijkbaar moest de computer even een signaal krijgen voor een definitieve in orde bevinden signaal.

Pascal Jaspers (0), 20 jaar geleden

Voor het constant brandende abs lampje moet je eens de zekering controleren onder de motorkap aan de passagiers kant als deze kapot is blijft het lampje constant branden.

Uit eigen ervaring met een mercedes c180

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.