Mercedes-Benz 190 E 1.8 met LPG: Stationaire toerental bij koude motor

Bouwjaar: 1992

Een Mercedes 190 E 1.8 met LPG, bj 1992 start automatisch op benzine. Sinds en aantal weken is het nodig om na het starten even gas te geven om hem over te laten schakelen naar LPG, met als gevolg een backfire.Vroeger hoefde dat niet, want hij liep toen automatisch versneld stationair. Wie weet hoe dit stationaire toerental bij koude motor geregeld wordt?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 23 jaar geleden

Het stationaire systeem wordt beinvloed door de brandstofdruk. Deze is doordat de auto op gas loopt vervuild geraakt en regelt dus niet meer zo goed. We hebben een brandstof reiniging aan de benzine toegevoegd en na een aantal kilometers te hebben gereden ging hij ook steeds beter op benzine lopen. De motor af laten koelen en de auto weer gestart: prima start en een verhoogd stationair toerental. Het overschakelen van benzine op gas gebeurt dmv een vacuumgestuurd klepje en deze is bij te stellen en daarmee liep de motor direkt na het starten weer op LPG.

dupl-u-10832-5dd1481561693+Wiege291 (0) PRO, 19 jaar geleden

regelschuif vervuild van de omlooplucht/toerenregelaar een tijd in remmenreiniger zetten en als dit niet helpt vervangen.
vaak is dit de oorzaak dan wil hij niet het stationair toerental aannemenen slaat deze dus af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.