Nissan Primera 2.0 p11: op LPG?

Bouwjaar: 1997

In het begin waren er nog al wat problemen met de Primera P11 op LPG. Ik moet een klant een aankoopadvies geven. Blijft het heel en zo nee wat gaat eraan stuk? Ik doel met name op de LPG installatie, de Nissan 2.0 motor met hydraulische klepstoters gaat zeker 400000 km mee op gas (zelfs de kleppen!) Ik heb zelf alleen ervaring met het vorige model.

Bij voorbaat dank voor de tips.

Paul

aupers

Geplaatst door aupers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

aupers (0) PRO, 22 jaar geleden

Vergeten te vermelden: in de meeste Primera's zit een Koltec installatie. Werd volgens mij via Nissan NL geleverd. Graag ervaringen met dit systeem.

Kees6221 (0), 22 jaar geleden

Koltec geeft integenstelling tot de andere merken geen noemenswaardige problemen.

arai (0), 21 jaar geleden

Je moet toch ff weten welk merk gasinstalatie in de primera zit meestal is dit bij de P11 een Vialle lpi instalatie is mooi spul maar als er wat stuk gaat rete duur je moet b.v. goed opletten dat zeker bij tweedehands auto's waar de motorruimte wordt gereinigd er erg makkelijk water in de lpi regeleenheid kan komen dit is altijd het begin van het einde nieuwe kost zo.n 300 euro de lpi injektors willen wel eens stuk gaan en zeker in het verleden waren er problemen met de pomp in de tank. meestal veroorzaakt door onwetendheid bij transport of montage de tank moet horizontaal vervoerd worden omdat de olie anders uit de pomp loopt en daarna vastloopt verder is het mits deugdelijk ingebouwd wel een van de betere Gas instalatie's geen vermogens verlies en optimaal benutten van het originele motormanagment systeem

aupers (0) PRO, 20 jaar geleden

Ik moet weer iemand adviseren over een goede gebruikte ex lease op LPG. Hoe zijn de primera's uit 2000 - 2001 op LPG? Zit daar nog steeds de Vialle LPI installatie in?

Ik heb een 95er P10 met Koltec installatie gehad en die deed het altijd prima, af en toe verdeelhuis schoonmaken en verdamperdruk afstellen en rijden maar..........

Hoe is jullie ervaring met de 1.6 rn 1.8 motor (wanneer koprevisie etc).

Alvast bedankt.

Groet,

Paul

jof (0), 19 jaar geleden

Ik rij momenteel met een 1.8 stationwagen op gas met vialle lpi.

Reed heel goed, maar sinds enkele dagen loopt motor soms onrustig en valt soms zelfs in noodloop (gedurende 10-tal seconden), daarna loopt en trekt hij terug normaal.

Enig idee wat de oorzaak kan zijn? Kan vocht in elektronica de oorzaak zijn? (niet dat er echt water in is gekomen, maar auto staat altijd buiten).

Nog iemand ervaring hiermee?

MVG,

Kristof

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.