Opel Corsa GSI: Probleem

Bouwjaar: 1991

Hallo,
Heb een opel corsa 1.6i (gsi) uit 91, maar hij wil niet normaal stationair lopen. Als ik hem start zonder gas te geven wil het wel eens zijn dat hij gewoon 1000 toeren loopt, maar zodra ik het gas aanraak gaat hij ineens 2000 toeren lopen. Ben bij een garage geweest en die kon mij niet helpen, moest maar naar een opel dealer gaan. Ik heb de vacuum klep (volgens mij ook wel smoorklep) en de lamda sonde al vervangen, want hier kon het wel eens aan liggen zeiden ze. Niet dus zelfde probleem nog, verder blijft het choke lampje wel eens branden na het starten, opnieuw starten en hij is (soms) weer weg. Kan het de automatische choke zijn?? Zo ja hoe wordt deze dan aangestuurd? Heb de computer ook al eens gereset hielp ook niet.

Iemand een Oplossing misschien

Jaydeem

Geplaatst door Jaydeem (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bartlend (0), 21 jaar geleden

1; controleren op vaccuum-lekkage aan het inlaattraject,2;controleer de werking en/of vervuiling van de stationaire omloopkep (bij mijn kadett gsi was dit laatste het euvel.na vervanging van deze klep,lfr-type,was het opgelost)  

Jaydeem15208 (0), 21 jaar geleden

Het probleem was de gasklep sensor, deze gaf aan dat de gasklep loswas terwijl hij dichtstond, tja en dan begint hij al met inspuiten terwijl er nog geen gas gegeven wordt ;) Vrij logisch achteraf maarja kom er maar eens op....

Corsa GTS (0), 21 jaar geleden

Kijk eens naar de koelvloeistof temp sensor, het lijkt of hij te veel of juist te weinig inspuit door verkeerde/geen informatie van die sensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.