Opel Astra X1.6XEL: Schokken

De motor schokt bij een lage snelheid bv 20 km/h
Geen storingscodes. Distributie is vervangen (riem stond behoorlijk slap) Wie heeft nog een tip.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

Fonszarelli (0) PRO, 22 jaar geleden

Vervuiling van de EGR-klep geeft ook vaak problemen bij dit motortype. Demonteren en goed de koolaanslag verwijderen heeft bij ons al diverse malen geholpen.
Succes!

Gsmfreak (0) PRO, 22 jaar geleden

EGR schoonmaken en smeren met wd 40
lukt dit niet dan nieuwe EGR klep monteren

arjankempeneers (0) PRO, 21 jaar geleden

Ik heb EGR klep er af gehaald, maar was niet vuil. Er zijn geen foutcodes aanwezig. Zou de nokkenassensor ook dit probleem kunnen geven?
Als men het gas loslaat bij 80 km/h, dan is het net of de motor kantelt. Geef je dan weer gas dan voel je weer het zelfde. Maar met de motorsteunen is niets aan de hand. Bij normaal rijden voel je niets. In een file rijden is gewoon niet leuk.

Wie heeft nog een tip

Siem Bijman (140) PRO, 21 jaar geleden

We denken vaak het ergste als een auto problemen geeft.Soms zoeken we het dan te ver, maar heb je de bougies (elektrode-afstand), bougiekabels ed goed gecontroleerd?
Verder is de kilometerstand en het bouwjaar niet vermeld, maar wij hebben met dit type motor de ervaring dat de motor vervuild door korte afstanden. Goed reinigen met bv Forte geeft prima resultaat. De oorzaak kan nl. liggen in vervuiling van de kleppen en klepstoters.Gevolg is dan inderdaad inhouden. Probeer het maar eens.Ben benieuwd of het helpt.

R_Bakker (0) PRO, 21 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud de auto is maar er is een terugroep actie voor de astra en de zafira`s van wege inhouden en schokken van deze type`s
ECU en EGR moet worden gecontroleerd cq vervangen.

arjankempeneers (0) PRO, 21 jaar geleden

Het gaat hier over een Astra F 1997 gekocht bij 42000 km en toen was het probleem al aanwezig. Nu staat de km stand op 74000 km

Opeltje (0) PRO, 21 jaar geleden

de terugroep actie is niet van toepassing op deze auto....

wat deze auto betreft: het kan zijn dat de calibreringswaarden van de eprom in het motor stuurapparaat onjuist zijn. dit kwam wel eens voor bij deze auto's. dan is er niet mee te rijdn bij ongeveer 1500 toeren. controleer ook de massaverbinding op het smoorklephuis eens op een slechte verbinding.

arjankempeneers (0) PRO, 21 jaar geleden

Dit klopt precies, bij 1500 toeren. Maar als nu de calibreringswaarden inderdaad niet goed zijn, hoe wordt dit dan opgelost?

Tot horens

m.kool6754 (0), 21 jaar geleden



Controleer de software versie van de wagen ik had het zelfde met een vectra van 97 en daar zat software versie 4 in nu heb ik no 8 en is het probleem opgelost.

Opeltje (0) PRO, 21 jaar geleden

klopt ook, alleen is het jammer dat ik het boujaar en type astra niet weet. een astra g is te programeren bij de dealer, maar een astra f niet altyd. mogelijk moet daar de eprom vervangen worden in het stuurapparaat. (zijn los te bestellen)

arjankempeneers (0) PRO, 21 jaar geleden

Het is een Astra F van 1997 Groetjes

Opeltje (0) PRO, 21 jaar geleden

waarschijnlijk wil dit wel. ga eens bij de dealer langs deze kunnen zo proberen of hij opnieuw te programeren is. overigens kan de dealer alleen de stuurapparaten opnieuw programeren dus je zult daar toch heen moeten.

lexus6602 (0), 21 jaar geleden


lexus6602 (0), 21 jaar geleden

Krukas positie of nokkenas sensor is ook een vaker voorkomend probleem ....

arjankempeneers (0) PRO, 21 jaar geleden

Vandaag is de ECU hergeprogrammeerd en de motor loopt werkelijk beter. Je kunt er nu normaal mee in een file rijden, maar het is er nog niet voor 100% uit. Misschien moet het systeem zichzelf nog inleren?

Bedankt.

Opeltje (0) PRO, 21 jaar geleden

tja, dat zou best kunnen. sorry trouwens dat ik niet op je bericht heb gereageerd,zag het vandaag pas.(een beetje laat niet) laat de mensen eerst eens rijden in de auto. na 250 km is de boel zeker ingeleerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.