Opel Corsa X14SZ: Klopsensor

Bouwjaar: 1996

Van een Corsa 1996 X14SZ brandde het motormanagementlampje constant. Nu dus niet meer tijdens de controle. Wel de storing 0325 (klopsensor). Wie heeft dit meer gehad en hoe deze te testen. Misschien opnieuw vastzetten op het juiste moment????

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

a.s.r. (0) PRO, 21 jaar geleden

Een klopsensor kun je controleren mbv een scoop, en er dan tegen aan tikken met bijvoorbeeld het heft van een schroevendraaier. Je moet dan een uitslingering zien op je scoopbeeld.
Controleer voor de zekerheid ook de bedrading, stekker-aansluitingen etc.

Opeltje (0) PRO, 21 jaar geleden

deze foutcode wordt ook vaak gezet door het stuurapparaat terwijl het geen fout is. dit komt door een foutief stuurapparaat. dit komt voor tot july 96. vervangen van het stuurapparaat is de enigste remedie als de klopsensor en stekkerverbindingen goed zijn. (aanhaalmoment klopsensor 20nm)

basje (0) PRO, 21 jaar geleden

de fout zit hem in het stuurapparaat.als de klop sensor twee draden heeft kun je hem herprogrammeren bij de opel dealer en is het probleem over. als je maar een draad aan de klopsensor hebt dan moet je een nieuw stuurapparaat monteren veel succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.