Alfa Romeo 146 1996: oliedruk

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Het waarschuwingslampje van mijn oliedruk gaat na 25 k/m  bij stationeer lopen branden, de sensor en een warmteregelaar zijn vervangen ook is het oliepeil goed.

screever

Geplaatst door screever (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

john_van_der_meule (0), 21 jaar geleden

ik heb pas geleden ook zo'n geintje gehad en heb het kunnen oplossen door er een andere olie soort op te doen die wat dikker is bij warme toestand in de meeste gevallen wil dit wel eens helpende normale viscositeit van de olie die er op gaat is 10w40 maar er mag ook wel 10w45/50 op en als de auto airco heeft even kijken of de eerste en tweede stand van de ventilatoren wel goed werkt

046 (0), 21 jaar geleden

Het lijkt mij juist altijd goed om de originele olie te gebruiken 10w40. Vlgs het handboek van de Alfasud (jawel, basic  dezelfde motor) kan je bijv. het 'oliesysteem' een keer reinigen met een toevoeging. De oliedikte is verkeerd, oliefilter of oliepompaanzuigfilter verstopt of kapot. Of zijn de hoofdlagers versleten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.