Alfa Romeo 146 1996: Airco probleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Na bijvulling van mijn airco, werkte mijn airco gedurende 2 dagen prima en daarna was het over, door er stikstof in te spuiten en met een reuksnuffelaar gezocht te hebben bleek dat de airco in de auto (achter het daschbord) lekkage heeft. Waarschijnlijk komt dit door een lekkage in de aircoradiator?,
Kan ik deze zelf vervangen? wie heeft hier ervaring mee?
De auto is uit 1996  

screever

Geplaatst door screever (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 146? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mic78 (0), 21 jaar geleden

Tuurlijk kan je die zelf vervangen. Hou er wel rekening mee dat er niet zulke fijne stoffen uit die leiding kunnen komen en vang deze op in een bak.
Na het vervangen ervan zal een gecertificeerd bedrijf dit aircosysteem moeten afvullen.

woutbouman (0), 21 jaar geleden

Een aircosysteem staat onder druk. Bij lekkage zal dus door de overdruk in het aircosysteem het koudemiddel in de buitenlucht verdampen. Eventueel kan er wat olie uit het systeem lopen.

Wanneer je zelf je verdamper gaat vervangen, zorg dan dat je goed oplet hoe je dashboard in elkaar zit. Dit moet nl. vaak gedemonteerd worden. Een lastig klusje. Zorg er ook voor dat je de leidingen aan de nieuwe verdamper goed monteerd, ook afdichtringen vernieuwen en behandelen met compressorolie. Dit voorkomt een hoop narigheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 146 of stel zelf een nieuwe vraag.