Alfa Romeo 155 1996: Startblokkering Alfa 155

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Wie heeft een oplossing voor het volgende probleem: we hebben een Alfa 155 TD die niet wil starten omdat de startblokkering er niet af gaat. Dit kunnen we zien doordat op het dashboard een sleuteltje blijft branden. Soms lukt het ineens wel door een aantal keer de sleutel in het kontaktslot heen en weer te draaien, net zo lang tot het sleuteltje verdwijnt en dan start de auto gewoon.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (115) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 22 jaar geleden

De startblokkering van de Alfa 155 TD werkt dmv een chip in de sleutel. Het blijkt dat dit systeem vaker problemen geeft en een eenvoudige, maar niet officiele methode om de auto toch te starten is het buitenwerking stellen van het systeem. Achter op de brandstofpomp bevind zich een kastje met daarin een printplaatje die na een signaaltje van de "immobilyser"een stroompje geeft aan de afsluitventiel. Door dit kastje te verwijderen - dit kost enige moeite - kun je rechtstreeks bij het afsluitventiel en de auto start weer.

flik (0), 22 jaar geleden

zenderstoring vervangen antenne rond contakslot

gerwin3721 (0), 21 jaar geleden

ik heb dat probleem zelf ook gehad met mijn alfa 155
bij  mij was het het kastje van de startonderbreker
ik was toen bezig om zelf mijn c.v aan te sluiten op de knipperlampen
ik heb toen perongeluk dat kastje een beetje teveel verschoven daardoor was er teon een kabeltje los gaan zitten
als ik de kabel iets aanraakte dan kon ik wel starten en als ik hem los liet was het weer hetzelde liedje dat die niets deed
ik geloof dat het bij mij toen een geel draadje was en de kast was ook fel geel
ik hoop dat je er wat aan hebt

R.arkes (0) PRO, 21 jaar geleden

Wij hebben hetzelfde gehad bij een 155 benzine uitvoering.
Na wat beweging aan de stekker van de fel gele startblokkeering unit startte de motor weer. Ik heb de stekker erafgeknipt(hele fragiele stekkers) zeg maar rustig troep. en opnieuw met degelijke stekkers aangesloten, nooit weer problemen gehad. Success

Postma (0), 20 jaar geleden

Probeer eens deuren open accu klemmen los. Wacht even 1 minute en doe vervolgen eerst de massa klem op de accu en dan de plus pool. Ik heb het zelf gehad met mijn 146 TD het is mischien een oplossing



chevan (0), 20 jaar geleden

Kan iemand mij vertellen waar ik de (fel gele)startonderbreker-unit kan vinden.
Ik heb namelijk het volgende met mijn 146TD:
als ik de Alfa start is dat geen probleem maar als ik een tijdje heb gereden en ik zet 'm uit dan kan ik hem daarna niet niet meer starten omdat het lampje(sleutel) blijft branden.
Ik moet 'm dan min. 2 uur laten staan en dan start hij weer. Het lijkt erop dat hij dan eerst moet afkoelen.
Wie kan mij helpen.....!

Alvast bedankt,
Giovanni

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.