Alfa Romeo 155 1996: Resonantie bij optrekken

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Een Alfa 155 TDiesel van 1996 heeft bij exact 2900 toeren een zeer kort schurend geluid. Het is in alle versnellingen, maar het duidelijkst hoorbaar in de 2e en 3e en dan ook nog alleen bij vlot optrekken.

In stilstand heeft hij dit geluidje niet, ook niet bij andere toerentallen. Het probleem is dus dat het zich voordoet tijdens rijden en dan ook nog maar zeer kort.

Wie kent dit misschien wel specifieke probleem?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (140) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 155? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jan_Knol (0) PRO, 22 jaar geleden

Dit wordt veroorzaakt door een soort trillingsdemper die in een motorsteun zit. Dat geeft bij een bepaalde stand van de motor en dus bij het snel optrekken bij een bepaald toerental dit geluid.Het is een "bekend" euvel van de 155 Turbodiesel.

Borlak (0), 21 jaar geleden

Ik heb een Fiat Palio Weekend TD 70 van eind '99 en heb eigenlijk het zelfde probleem. Het lijkt bij sterk optrekken in de 2e en 3e versnelling net een locomotief tussen de 2800 en 3000 tpm. Is het de zelfde oorzaak?

Bor

skipflip44 (0), 19 jaar geleden

kan ook veroorzaakt worden door een rotte torsie-trillingsdemper op de krukaspulley (deze drijft ook de multiriem aan). Als je te lang wacht met vervangen van dit ding gaat de motor ook bij stationair toerental rammelen. Vervangen van dit ding is een half uurtje werk, van de prijs wordt je minder vrolijk.
Het gedreun wat wordt gehoord komt naar mijn idee inderdaad uit de bovenste motorsteun, rechts van de motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 155 of stel zelf een nieuwe vraag.