Audi A4 1996: Co meting

Bouwjaar: 1996

Ik ben in het bezit van een Audi A4 1.8 20v (benzine) bwjr 1996.
Bij een controle aan de auto bleek de Co meting tehoog te zijn. De meting werd via mijn uitlaat uitgevoerd.
Wie weet wat hiervan de oorzaak kan zijn. De ene zegt dat dit te maken heeft met een defecte Lambda-sonde, de andere zegt dat mijn flexibel uitlaatgedeelte (tussen het spruitstuk en de katalysator) gescheurd is.

alan160

Geplaatst door alan160 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

R_Bakker (0) PRO, 21 jaar geleden

Ik heb laatst zo`n zelfde probleem gehad daar zat een stukkende zekering in bij de linker zekeringen kast dashbord.

 

alan160 (0), 21 jaar geleden


Helaas bij mij was dit niet het geval. Alle zekeringen waren nog intact.

alexander242 (0) PRO, 21 jaar geleden

Als je CO te hoog is kan zijn dat de katalysator stuk is of de lambda-sonde of een mech/elek. probleem.Als je de CO meting doet moet je ook kijken wat de uitstoot van zuurstof is op viergas testkast.Als er ook nog relatief wat zuurstof +/- 1%over is bij de meting dan kun aan een katalysator gaan denken.Een katalysator heeft namelijk zuurtstof nodig om CO omtezetten in CO².Wat je ook kan meten is de lambda-sonde
afgegeven spanning.Deze heeft 4 draden 3 witte en een zwarte draad,de zwarte draad is de signaaldraad als je hier parallel aan meet zal de spanning moeten varieeren tussen de 100 mv (mengsel ARM) en 900 mv (mengsel RIJK).Als bij jou de afgegeven spanning continu 900 mv is,houdt in dat het mengsel te rijk is.Je moet in de richting gaan zoeken van een elek./mech probleem.Bijv. de BENZINEDRUK fabriekswaarde stationair 2.5 bar. succes!
controleren van de uitlaat op lekdichtheid kan simpel door de uitlaat vanaf de uitmondt af te dichten,als ie ergens lekt merk je dat snel genoeg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.