Audi A4 1999: Tellerprobleem

Bouwjaar: 1999

A4 1.6 74 kW 1999 (model 2000)
Wie kan mij helpen met het volgende probleem:
Tot 100 km/u geen problemen. Boven de 100 km/u begint de tellerwijzer bij ca. 110 km/u te schudden (± 10 km/u) waardoor ook de cruisecontrol niet goed functioneert. Bij snelheden boven de 120 km/u blijft de teller meestal hangen op 120 km/u (gaat niet verder). Traject-sensor (op versnellingsbak) is reeds vervangen. Ik zie graag uw reactie tegemoet.

mirpra

Geplaatst door mirpra (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

caddy1492 (0) PRO, 21 jaar geleden

de trajectsensor is van het type hall-gever. meet met een universeel meter het aantal herz bij de snelheden met het probleem. dit meet men op de signaal draad. geeft de meter juiste waarden aan dan zit dit in het instrumentenpaneel. het is mogelijk dat de opnemer achter de linker aandrijfasflens is gebroken. Bij langzame snelheid is dit geen probleem, maar als je harder rijdt dan gaat deze niet meer goed meedraaien. Demonteer de linker aandrijfasflens met een lange 8 mm bout. draai deze bout in de flens en houdt daarachter een beitel, zodat je de flens losdrukt. nu kun je de opnemer die erachter zit eruit pakken en bekijken of de lippen afgebroken zijn. komt bij de 012 versnellings bakken nog wel eens voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.