Audi A4 : start niet

Ik heb een Audi A4 met 1.8 5V motor (ADR) die wel aanslaat maar meteen weer afslaat. Na ongeveer 10 minuten kan dit herhaald worden. Het eerst dacht ik aan te lage brandstofdruk (is niet het geval). Omdat er even tijd nodig is voordat de motor weer aanslaat lijkt het of de motor verzuipt, de bougies zijn ook nat. Maar alles wat ik probeer, valse lucht laten zuigen, slang van luchmassameter los, motortemperatuur met losse potmeter ingesteld op 90 graden, dit geeft allemaal geen  merkbare verandering. De computer geeft geen fouten en alle meetwaardes lijken in orde zover ik kan beoordelen. De distributie staat op tijd, compressie is ok, branstofdruk o.k. , nieuwe benzine in de tank, bougies vonken goed en met een simpele oscilloskoop lijkt er niks mis met injectoraansturing, aansturing bobine's en toerentalsignaal. Om dit echter goed te zien loopt de motor niet lang genoeg (paar seconden). De auto heeft zeer lang stilgestaan, is wel af en toe gestart tot hij het niet meer deed. Er zit ook een LPG installatie in van Necam. Ik weet het echt niet meer.

rickdonkers

Geplaatst door rickdonkers (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mini7915 (0), 22 jaar geleden

Zit het probleem niet in de startblokkering, ik heb zelf bij de A4 1600 al enkele keren problemen gehad met de startblokkeering dit lag aan de ring welke aan het contactslot
zit deze had te veel speling ik heb deze doormiddel van een trekbandje vastgezet. Het probleem was toen opgelost

Siem Bijman (140) PRO, 22 jaar geleden

Probleem hebben wij gehad met een Honda die ook op LPG liep en waar nooit op benzine mee was gereden.Toen dat wel een keer moest, bleek de benzine zo veroudert dat het vergumt was.Bij de Honda bleef de injector kleven en spoot daardoor veel te veel benzine in.Wellicht dat een reiniging van de inspuitventielen jouw probleem kan oplossen.Nieuwe benzine heb je er al in, maar een goede brandstofsysteem reiniger kan ook soms wonderen doen.

vlot (0), 22 jaar geleden

als de auto afslaat knippert het lampje dan van de startblokkering???? als deze knippert is dit niet goed en
moet je het daarin zoeken.let ook op het kabeltje vanaf het contactslot of dit niet te strak staat.

peter8694 (0) PRO, 18 jaar geleden

toch geen verkeerde sleutel gebruikt?? probeer een andere,
laat even je antwoord achter als je er uit bent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.