Chevrolet US Trans Sport: Na 15 - 30 min staan, start de motor moeilijk

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3400

Loopt goed, alleen als de auto 15 - 30 stil staat dan moet er door gestart worden. Zodra hij start is er niets aan de hand. Compressie is goed, injectoren zijn getest en gereinigd, geeft alleen p1122 TPCKT (potmeter) aan. lijkt me niet dat dit van invloed is. Enig ideeen ?

Mvg,
Daniel

Dellolled

Geplaatst door Dellolled (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Daniel,

Heb dit probleem ook gehad met 2001 TS, EGR klep was hier de boosdoener, dus kijken of ie ernstig vervuild is en evt reinigen. Vaak gaat dit ook gepaard met inhouden dan wel laat reageren op gasgeven na gas los.
Nog even een vraag, wat is de kilometerstand? zo rond de 160/170 000 km wil de v-pakking (inlaatspruitstuk) nogal eens gaan lekken (bij de types voor 2001 was dit zo rond de 120000km) miss dat deze hier ook wat last van heeft en daqarom moeizamer start?
suc6

Peco Power

Dellolled (0) PRO, 15 jaar geleden

Ondertussen is de oorzaak gevonden. Na de motor uit te zetten lekte de injectors nog een beetje waardoor de motor verzuipte. Bij het testen van de injectors bij ons revisie bedrijf is dit niet naar voren gekomen waardoor we een beetje op het verkeerde spoor zaten. Over de manifold pakkingen weten we alles van, komt zo'n 1 a 2 keer per maand voor hier. Het EGR probleem gaan we zeker in de gaten houden!

Bedankt,

Daniel

vd Lans (0) PRO, 15 jaar geleden

Hmm toch leuk om te lezen dat mijn diagnose aan deze auto een maand geleden de juiste was. De klacht kwam me erg bekend voor. Toen ik de bedrijfsnaam zag staan wist ik het zeker. Het blijft een klein wereldje. Ben iedergeval blij dat het probleem is opgelost voor die man.

Dellolled (0) PRO, 15 jaar geleden

Ha die Bart!

Je had idd gelijk, wou je dinsdag nog bellen. heeft ons wel 2 keer de injectoren er af halen gekost maar goed, we blijven eigenwijs! Wel een ge;d zeg die nieuwe injectoren, gelukkig kunnen we ze uit amerika halen voor minder dan de helft!

Groetjes
Daniel

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Gewoon ff nieuwsgierig, maar wat kost zo'n setje nou? hoef ikze in het vervolg niet uit een gecrashte te draaien als dat niet erg prijzig is
greetz
Peco Power

wiebe44 (0), 15 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, ook mijn transsport start slecht na 15-30 min. staan. Moeten dan de injectoren vervangen worden of is er een andere oplossing.

Groet Wiebe

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Wiebe , ga naar een specialist met een uitleesapparaat en kijk of er geen foutcodes zijn. Zo nee, ga dan maar uit van bovenstaande.
Let wel, dit is een zeer prijzige operatie!!

Dellolled (0) PRO, 15 jaar geleden

Injectoren via de dealer komen op 180 euro ex btw per stuk.. Via andere wegen kunnen we ze voor rond de 100 euro per stuk ex btw leveren. Dit zijn wel de nieuwere platte kunstoffe injectoren. Ik heb geen idee wat de oudere bolle kosten. Er was ook niets uit te lezen wat te maken had met deze klacht. Houd rekening met 5 uur arbeidsloon. Het is ook de moeite om om gelijk de manifold pakking te laten vervangen voor zo ver het nodig is.

Daniel

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

okay, duidelijk.. dank u wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.