Volkswagen Golf III 0: foutcode 00515 golf 3 station (Problemcar.nl)

Welkom bij Problemcar

Mededeling: Let op: als particulier kunt u alleen bij Particulier een vraag plaatsen. Op de home-page gewoon het merk aanklikken onder Particulier. Heeft U hulp nodig bij het PLAATSEN van een probleem kunt U op werkdagen bellen met 06-19954278 (bgg of in gesprek kunt U een sms sturen) Problemen zijn er immers om op te lossen!!
Diagnoseapparatuur.nl De OlieConcurrent

#1 18 juni 2008 22:29

esranikki
Professional
Geregistreerd: 2 juni 2008
Berichten: 39

foutcode 00515 golf 3 station

Volkswagen Golf III
Bouwjaar: 0
Brandstof: benzine
Motor:

Hallo daar na het vervangen van distributie en waterpomp en inlaatrubber loopt de golf beroerd stationair en bij het starten draait ie op hoge toeren.Als je dan een paar keer gas geeft is het voorbij aleen loopt ie nog beroerd.Onder het rijden merk je weinig.Bij het uitlezen geeft ie 00515 aan krukas sensor.Maar hier is volgens mij niks mis mee.Heeft iemand enig idee?

Offline

 

#2 18 juni 2008 22:58

garageburgwal
Professional
Echte naam: Renť Burgwal
Woonplaats: Ruinerwold
Bedrijf: Garage T. Burgwal
Geregistreerd: 9 september 2004
Berichten: 2044
Website

Re: foutcode 00515 golf 3 station

Timing al gecontroleerd.. weet niet welke motor er in ligt maar timing van ontstekingas ook goed??

Offline

 

#3 19 juni 2008 15:54

UNIVERSEEL11698
Professional
Echte naam: oiram t
Woonplaats: SNEEK
Geregistreerd: 7 juni 2005
Berichten: 2280

Re: foutcode 00515 golf 3 station

Een Prof. hoort te weten dat het bouwjaar of het motortype (motorcode) ergg belangrijk is om een
goed advies te kunnen geven.

Bij sommige VW motorcomputers (vaak wat oudere modellen) krijg je 0515 ook als de motor
niet loopt.

Oiram

Offline

 

#4 19 juni 2008 18:02

esranikki
Professional
Geregistreerd: 2 juni 2008
Berichten: 39

Re: foutcode 00515 golf 3 station

Je hebt helemaal gelijk als ik iets moet bestellen meld ik ook alle gegevens van de auto.Ik ben beginnend monteur en geen pro.Maar als de auto uit staat geeft ie geen foutcode alleen als de motor loopt.Het is een variant 1.8 uit 97 benzine

Offline

 

#5 19 juni 2008 21:19

UNIVERSEEL11698
Professional
Echte naam: oiram t
Woonplaats: SNEEK
Geregistreerd: 7 juni 2005
Berichten: 2280

Re: foutcode 00515 golf 3 station

Golf 3, Variant, 1.8 van bouwjaar 1997 heeft toch nog zo'n 3- 4 motor (managment)varianten.
Met de motorcode (stond altijd op de distributiedeksel) weet je precies welk systeem je hebt.

Aangezien de foutcode met draaiende motor ook aanwezig is zou je misschien de Simos computer
kunnen hebben.
Dan kan je deze code ook krijgen als het ontstekingshuis in de verkeerde stand staat.
Is dan niet je ontstekingstijdstip of BDP sensor waar iets mee aan de hand is
maar meer 1e cilinder herkenning die niet logisch is.
Kan je eigenlijk alleen maar mooi afstellen als je diag. app. gebruikt.(vagcom ofzo)

Wat is de motorcode?
Oiram

Offline

 

#6 21 juni 2008 19:33

esranikki
Professional
Geregistreerd: 2 juni 2008
Berichten: 39

Re: foutcode 00515 golf 3 station

hoi oiram je had gelijk ik heb ff de onsteking anders gezet en hij liep gelijk goed dus bedankt

Offline

 

Bulletin Board voettekst

Problemcar wordt aangedreven door PunBB
Alle content © copyright 2000 - 2014 Problemcar

Adverteer ook op Problemcar!

Ruilinjector JLM Roetfilter reiniging Besteonderdelen.nl
Onderdelenlijn.nl