Volkswagen Passat: motorkap wil niet open

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: tdi

Wij hebben op het werk een passat staan waarvan de motorkap niet meer open wil.
Je kunt wel aan de hendel trekken maar voelt geen weerstand. De binnenkabel aangetrokken maar geen resultaat. Vanaf de onderzijde kun je er niet bij doordat je teweinig ruimte hebt tussen het motorblok en front.
Iemand suggesties? Alvast bedankt voor de reakties.

durk

Geplaatst door durk (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

gaat hij wel van het 1e slot ?

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=durk]Wij hebben op het werk een passat staan waarvan de motorkap niet meer open wil.
Je kunt wel aan de hendel trekken maar voelt geen weerstand. De binnenkabel aangetrokken maar geen resultaat. Vanaf de onderzijde kun je er niet bij doordat je teweinig ruimte hebt tussen het motorblok en front.
Iemand suggesties? Alvast bedankt voor de reakties.[/quote]
Dit wil je niet weten, maar zonder iets te slopen moet hij van de onderkant open.

wat te doen: zoek iemand met een gelijke passat die wel open kan, bestudeer het slot en kom tot de concusie dat de kabel er af kan schieten. (in jouw geval dus)

Maak van een stuk rond 6 mm staal een speciaal gebogen tool waarmee je tussen motor en voorparafan door naar boven kunt en het haakje waar normaal de kabel aan zit kan bedienen. Dit zul je dus eerst bij de auto die wel open kan perfect moeten namaken en testen.

Daarna jouw auto, het is lastig, je kunt niet zien en voelen wat je doet, maar de gemaakte haak er van onder af in en pielen pielen totdat je de slothaak open hebt. (brug is erg handig bij dit klusje)

Andere oplossing is de recipro zaag door de slothaak halen, kost je alleen maar een nieuwe motorkap. en wat omliggend plastikwerk.

(slothaak is verlast met de motorkap)

Veel succes!!

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Vaak kun je ook het vw logo of grille verwijderen (gaat dan vaak stuk),en idd een andere zelfde passat bestuderen op welke plek precies de ontgrendelhaak/hevel zit.
Boor vervolgens een gat in het plastieke front op de juiste plek en beweeg de hevel met een schroevendraaien of met een zelf gemaakt stuk staal.

Santa (0), 15 jaar geleden

Maar dan WEL op de JUISTE plek boren............

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Santa]Maar dan WEL op de JUISTE plek boren............[/quote]
Anders krijg je natte knieën..... (en kun je op zoek naar een radiateur)

126 (0) PRO, 15 jaar geleden

wij vechten de grill er uit en buigen een stukje betonijzer in de vorm en met 2 komponeneten lijm de gril weer lijmen en klaar. die kabels schieten helaas af en toe los

zuriye (0), 15 jaar geleden

SANTA

hoi, ik zit met dezlfde probleem met een audi A4 2001.
Hoe heb je het eigenlijk opengekregen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.