Peugeot Partner: verbrande klep door overmatige verbrandingsresten

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een Peugeot Partner uit 2006 met 1.6 motor. Bij 17000 km is er een Vialle LPI installatie ingekomen. Bij km. stand 32.000 heb ik een verbrande inlaatklep gehad in cilinder twee. Reparateur vermoedde een legeringsfout van het klepmateriaal. Cilinderkop is gereviseerd. Nu ruim een jaar later bij 60.000km weer een klep verbrand. Nu een uitlaatklep in dezelfde cilinder twee. Onderzoek heeft aangetoond dat de gasinstallatie niet de boosdoener is, die schijnt er goed in te zitten. Wel werden in de verbrandingsruimten in de uitlaatpoorten en op de klepzetels overmatige verbrandingsresten aangetroffen. Meerdere uitlaatkleppen tonen sporen van onvoldoende afdichting. De klep is verbrand als gevolg van de koolafzetting. De oorzaak van de overmatige verbrandingsresten is nog niet vastgesteld. Heeft iemand ook dergelijke ervaringen en weet iemand waardoor deze overmatige vervuiling optreedt? Ik gebruik de auto nagenoeg niet voor stadsverkeer of korte ritjes. Wel woonwerk verkeer 20 km heen en 20 km terug. Daarnaast langere ritten. Krijgt de voorgeschreven onderhoudsbeurten. Is het puur toeval dat er twee keer een klep verbrand of is er toch een relatie. En dat met een vrij nieuwe auto met relatief weinig km op de teller.

lastige_partner

Geplaatst door lastige_partner (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ronnie10437 (0), 15 jaar geleden

Wat is het olie verbruik van de motor en welke olie wordt gebruikt. Kan ook zijn dat de hydraulische klepstoters niet goed functioneren. Bij de 1.6 16V motoren is hier een wijziging op, maar dan in combinatie met tikkende klepstoters. Bij dit type motor is het gebruik van het juiste type olie heel belangrijk.
Is de auto dealer onderhouden?

lastige_partner (0), 15 jaar geleden

Bij 52000 km (60.000km beurt) is de olie ververst met de voorgeschreven olie door de Peugeot dealer, heeft daarna een kleine liter olie verbruikt (voorheen was het ook ongeveer 1/10.000) Klepstoters zijn opengemaakt, bleek niets mee aan de hand.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.