Peugeot 206: airco peugeot 206

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi

ik heb hier een probleem met de airco van mijn 206, de pomp draait er zit voldoende gas op het systeem ventilator vooraan draait en binnen in de wagen sist er iets maar de airco blaast geen koude lucht.
iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn ?

grts

bmwfriekske

Geplaatst door bmwfriekske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marco1974 (0), 14 jaar geleden

Heb ik ook gehad, de airco moet opnieuw gevuld worden (eerste gevacumeerd en dan nieuwe olie en r1234a koelmiddel) . Dat kan je goedkoop doen als je zoekt op internet (marktplaats). Ik deed het slechts voor 50 euro bij een jongen via marktplaats (in deventer). Doe het op tijd en gebruik de airco niet langer anders kan de compressor kapot gaan en heb je een nog duurdere reparatie. Bijvullen is meestal het enige. komt veel voor dat na 6-7 jaar er geen koelgas meer in zit. Als de airco stinkt moet je hem ook laten reinigen, dat heb ik niet gedaan.

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=marco1974]Heb ik ook gehad, de airco moet opnieuw gevuld worden (eerste gevacumeerd en dan nieuwe olie en r1234a koelmiddel) . Dat kan je goedkoop doen als je zoekt op internet (marktplaats). Ik deed het slechts voor 50 euro bij een jongen via marktplaats (in deventer). Doe het op tijd en gebruik de airco niet langer anders kan de compressor kapot gaan en heb je een nog duurdere reparatie. Bijvullen is meestal het enige. komt veel voor dat na 6-7 jaar er geen koelgas meer in zit. Als de airco stinkt moet je hem ook laten reinigen, dat heb ik niet gedaan.[/quote]
Bijvullen is geen goede zaak!!!!
Beter door een bedrijf een goede service laten uitvoeren.
Kost iets meer maar dan ben je verzekerd van een goed werkende
airco.
Airco kun je gewoon blijven gebruiken. Indien de hoeveelheid koudemiddel
onder een bepaald nivo komt zal de pomp niet meer inslaan.

Succes, Pascal

harry4203 (450) PRO, 14 jaar geleden

wees aub wijs, en ga gewoon naar en goede aircospecialist die eerst de lekkage opspoort, en dan pas vult. de airco niet gebruiken om meer schade te voorkomen is onzin, als de druk te laag wordt schakelt de compressor gewoon niet meer in.
sissend geluid duidt idd vaak op te weinig koudemiddel.

sorry pascal, je was me net voor.

bmwfriekske (0), 14 jaar geleden

beste,
Probleem opgelost, ben gisteren naar een specialist geweest en die heeft 350 gr koudemiddel bijgevult en het probleem was verholpen.
Bedankt voor jullie reacties

grts BART

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.