Land Rover Freelander 2002: Hulp koppelingcylinder vervangen (Problemcar.nl)

Welkom bij Problemcar

Mededeling: Let op: als particulier kunt u alleen bij Particulier een vraag plaatsen. Op de home-page gewoon het merk aanklikken onder Particulier. Heeft U hulp nodig bij het PLAATSEN van een probleem kunt U op werkdagen bellen met 06-19954278 (bgg of in gesprek kunt U een sms sturen) Problemen zijn er immers om op te lossen!!
Diagnoseapparatuur.nl De OlieConcurrent OBD Partner

#1  1 december 2009 13:14

finster
Professional
Echte naam: Kees
Woonplaats: Brabant
Geregistreerd: 21 februari 2007
Berichten: 16

Hulp koppelingcylinder vervangen

Land Rover Freelander
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Diesel
Motor: 2.0 TD4

Welke techneut kan mij tekst en uitleg geven hoe ik de hulp koppelingscylinder van een Freelander 2.0 TD4 het best / gemakkelijkst kan vervangen, het is nl zo bij ingetrapte koppeling gaat er langzaam de koppeldruk van af en de pedaal zakt dan op de vloer, waneer ik de pedaal weer omhoog haal kan ik heel eventjes weer koppelen...jongens al vast bedankt !!

Offline

 

#2  1 december 2009 21:31

robby10030
Gast

Re: Hulp koppelingcylinder vervangen

dan vermoed ik dat je hoofdkoppelingscilinder inwendig lek is,als je hulpcilinder lek is moet je ook vloeistofverlies hebben,als je hoofdcilinder inwendig lek is heb je geen vloeistofverlies of het moet zijn bij de uitgang waar de pedaalstift zit,heb jij vloeistofverlies?????of anders te testen als je een flexibele leiding hebt naar je hulpcilinder even de koppeling intrappen en de leiding met tang dichtknijpen,dan moet hij ontkoppeld blijven.

 

#3  8 januari 2010 21:12

Punt
Professional
Echte naam: Punt
Woonplaats: limmen
Bedrijf: particulier
Geregistreerd: 5 januari 2010
Berichten: 5198

Re: Hulp koppelingcylinder vervangen

Hoi Kees ,hoe is het afgelopen met je koppeling? Ik heb het ook een keer moeten vervangen bijv een 1800 benzine model .Het hele systeem was als een unit uitgevoerd en montage in een handomdraai.  Alleen de cilinder bij het pedaal gaf zich niet snel gewonnen, zit wat verscholen ,maar met een grote waterpomptang lukte het. Het systeem opzich is leuk,maar je hebt het te vaak nodig en de prijs is om te lachen.                                              Hoe liep het bij jou, ook leuk voor anderen om het te horen   !   Groeten uit  Limmen.

Offline

 

Bulletin Board voettekst

Problemcar wordt aangedreven door PunBB
Alle content © copyright 2000 - 2015 Problemcar

Adverteer ook op Problemcar!

Carpartsdirect Ruilinjector Besteonderdelen.nl
Onderdelenlijn.nl