Peugeot 206 2006: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde (Problemcar.nl)

Welkom bij Problemcar

Mededeling: Let op: als particulier kunt u alleen bij Particulier een vraag plaatsen. Op de home-page gewoon het merk aanklikken onder Particulier. Heeft U hulp nodig bij het PLAATSEN van een probleem kunt U op werkdagen bellen met 06-19954278 (bgg of in gesprek kunt U een sms sturen) Problemen zijn er immers om op te lossen!!
Diagnoseapparatuur.nl De OlieConcurrent

#1  3 januari 2010 19:10

MiniJumboDriver
Particulier
Echte naam: Jakje
Woonplaats: FRL
Bedrijf: -
Geregistreerd: 11 februari 2009
Berichten: 15

206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

Peugeot 206
Bouwjaar: 2006
Brandstof: Diesel
Motor: 1.4HDI

naar aanleiding van mijn topic hier:
http://www.peugeot206.nl/modules.php?na … mp;t=25930

Ik wil graag cruisecontrol op mijn peugeot 206 (juni 2006, 1.4 HDI multiplex).
Dat is op zich niet lastig: Ik heb een cruisecontrol hendel gekocht en ingeplugd in de com2000 poort.
De auto heeft een electronisch gaspedaal, een koppelingsschakelaar en een dubbelfunctieschakelaar op het rempedaal (4 draden) deze werken allemaal. Ook het bedieningspookje werkt, dat kun je checken met PPS.
Dus een kwestie van aanzetten in de ECU/BSI met PPS en klaar! Maar niet heus :-(

Het aanzetten van de cruisecontrol met PPS (Peugeot Planet System) wil niet. Het aanzetten moet gebeuren op 3 plekken.
op 2 plekken in de ECU (dit gaat goed!) en op 1 plek in de BSI en daar zit het probleem.

Na het selecteren van de correcte 'snelheidsregeling type 1 zonder begrenzer' en het telecoderen komt er bij te staan: 'ongeldige waarde' (ook de andere types snelheidsregelaars zijn geprobeerd zonder effect).

Er hebben 2 mensen naar gekeken die er veel vanaf weten maar ze krijgen het niet voor elkaar.
Het is geprobeerd via het menu van de 206MUX, de 206+ en zelfs via de 307 want dat wil ook nog wel eens werken, maar helaas, ook het apart aanzetten van de koppelingspedaalschakelaar hielp niet. Hij blijft de melding geven in de BSI: 'ongeldige waarde'

Mijn vraag is nu:
Is er een Professional (of iemand anders) die hier eerder mee te maken heeft gehad en die een oplossing weet ? Helpt het bijvoorbeeld om de BSI/ECU te laten updaten naar de nieuwste versie (bij de Dealer) en het dan weer te proberen? Of is dat geen goed idee?

Alle reacties zijn welkom!

Groeten Martin

Offline

 

#2  3 januari 2010 20:44

peugeottechnieker
Professional
Echte naam: PT nieker
Geregistreerd: 25 oktober 2007
Berichten: 1840

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

Ik zou hier m'n vingers niet aan branden en een een cc van Jan Goud er in zetten !  Volgens mij is de 1.4 hdi niet met cc af fabriek leverbaar geweest.  Dus de software  is niet voorbereid (vrees ik ).  Je kan eens proberen om een andere motor variant in de bsi te programmeren en verder zou ik het ook niet weten.
Ik doe het eigenlijk niet meer op deze manier omdat de garantie eigenlijk vervalt als je dit doet of je hebt hem eindelijk aan de de praat en na een (verplichte)software update van het 1 of ander werkt het hij niet meer.
Succes

Offline

 

#3  3 januari 2010 20:48

MiniJumboDriver
Particulier
Echte naam: Jakje
Woonplaats: FRL
Bedrijf: -
Geregistreerd: 11 februari 2009
Berichten: 15

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

ik lees hier http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?id=95364] dat het softwarematig geblokkeerd kan zijn.

Misschien heeft de poster 'Klein Duimpje' de oplossing, probleem is dat ik hem niet kan emailen of andere manier kan benaderen, is er een MOD die dat kan regelen ? De oplossing is nooit op het forum gezet helaas :-(

Offline

 

#4  3 januari 2010 20:50

MiniJumboDriver
Particulier
Echte naam: Jakje
Woonplaats: FRL
Bedrijf: -
Geregistreerd: 11 februari 2009
Berichten: 15

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

De 1.4 HDI is wel leverbaar geweest met cc fabriek af. De optie zit ook in de software, alleen is waarschijnlijk geblokkeerd? Vandaar de melding 'ongeldige waarde' bij het instellen van de BSI ?

peugeottechnieker schreef:

Ik zou hier m'n vingers niet aan branden en een een cc van Jan Goud er in zetten !  Volgens mij is de 1.4 hdi niet met cc af fabriek leverbaar geweest.  Dus de software  is niet voorbereid (vrees ik ).  Je kan eens proberen om een andere motor variant in de bsi te programmeren en verder zou ik het ook niet weten.
Ik doe het eigenlijk niet meer op deze manier omdat de garantie eigenlijk vervalt als je dit doet of je hebt hem eindelijk aan de de praat en na een (verplichte)software update van het 1 of ander werkt het hij niet meer.
Succes

Offline

 

#5  3 januari 2010 22:07

Renaultmonteurtje
Professional
Echte naam: Cotech
Bedrijf: Renault/Dacia
Geregistreerd: 3 juni 2008
Berichten: 6377

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

Jakje, probeer EERST in de BSI te programeren, dan krijg je als het goed is een melding welk type je moet programeren in de resterende computer.

Offline

 

#6  4 januari 2010 07:17

hans4074
Professional
Echte naam: hans
Bedrijf: peugeot
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 4468

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

Je moet geluk hebben. Ook wij krijgen wel eens de vraag om een ori snelheidsregeling te monteren en te telecoderen. Als je zeker weet dat de instellingen voor de snelheidsregeling goed getelecodeerd staan in de div. EBE's en hij werkt niet, dan is er maar 1 oplossingen: een aftermarket bijv. John Gold er in!

Offline

 

#7  4 januari 2010 13:36

MiniJumboDriver
Particulier
Echte naam: Jakje
Woonplaats: FRL
Bedrijf: -
Geregistreerd: 11 februari 2009
Berichten: 15

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

fordmonteurtje schreef:

Jakje, probeer EERST in de BSI te programeren, dan krijg je als het goed is een melding welk type je moet programeren in de resterende computer.

De BSI is als eerste geprogrameerd, dan kun je kiezen uit: geen snelheidsregeling, type 1 zonder begrenzer, type 2 zonder begrenzer en met begrenzer. Ik heb type 1 zonder begrenzer, als we dat telecoderen krijgen we de melding: 'ongeldige waarde' Dit krijgen we ook bij de 2 andere types.

hans4074 schreef:

Je moet geluk hebben. Ook wij krijgen wel eens de vraag om een ori snelheidsregeling te monteren en te telecoderen. Als je zeker weet dat de instellingen voor de snelheidsregeling goed getelecodeerd staan in de div. EBE's en hij werkt niet, dan is er maar 1 oplossingen: een aftermarket bijv. John Gold er in!

Zou een BSI/ECU update misschien effect hebben ?

Groet Martin

Offline

 

#8  4 januari 2010 18:53

harry4203
Professional
Geregistreerd: 16 november 2004
Berichten: 2788

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

zou kunnen, maar ook dat is een kwestie van uitproberen.

Offline

 

#9  9 januari 2010 16:49

MiniJumboDriver
Particulier
Echte naam: Jakje
Woonplaats: FRL
Bedrijf: -
Geregistreerd: 11 februari 2009
Berichten: 15

Re: 206: CruiseControl aanzetten met PPS in BSI wil niet: Ongeldige Waarde

BSI/ECU software update geprobeerd bij een (kleine) dealer, bleek al over de laatste software te beschikken. Met uitzondering van een specifieke brandstof probleem update. Nog een poging gedaan de CC aan te zetten wat uiteraard niet lukte; de software pikt het niet, lijkt geblokkeerd te zijn.

Ik ga nu een JohnGold erin zetten met een originele hendel.
case closed.

Offline

 

Bulletin Board voettekst

Problemcar wordt aangedreven door PunBB
Alle content © copyright 2000 - 2014 Problemcar

Adverteer ook op Problemcar!

JLM Roetfilter reiniging Besteonderdelen.nl
Onderdelenlijn.nl