Renault Laguna: raar geluid ik kan het niet thuis brengen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

ik heb al een tijdje een raar geluid als ik ga rijden met mijn auto komt onder de motorkap vandaan als ik stil sta en ik geef gas hoor niks dan een goed draaiende motor maar als ik snel optrek hoor ik een beetje ratelend geluid onder de motorkap tot ongeveer 2300 toeren daarna niks meer vooral in de eerste twee versnellingen hoor ik dit geluid als ik eenmaal weer constant rijd maak niet uit in welke versnelling dan hoor ik ook niks meer of ik nou 50 90 of 100 en 120 rijd op constante snelheid dan hoor ik echt een mooi lopen en Rijdend auto mobiel ik ben echt benieuwd wat het is en ik dacht zelf misschien de koppeling met drukgroep en lager maar de motor is ook zo geisoleerd ik hoop dat iemand raad weet en ja natuurlijk kan ik naar een garage gaan en alles laten vervangen maar als dat het nou niet is dan is dat weg gegooid geld nietwaar aub graag een eerlijk advies
gr van rob

kraay1

Geplaatst door kraay1 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

kraay1 (0), 14 jaar geleden

ik heb nog steeds het zelfde geluid ik wil hem best laten maken maar dan moet ik 100% zeker weten dat het ook mijn kopeling is en niet voor grote verasingen te komen staan stel dat ik hem naar een of grage brengt en daar mijn klacht voorlegt die zeg oke meneer we doen er wel nieuw kopelings platen en een druk lager vervangewn maar achteraf blijkt het dat geluid er nog steeds is dan ben ik 100 e kwijt en heb nog steeds het zelfde probleem want als het teveel kosten worden ruil ik hem maar in er moet toch een garage zijn zoals met advocaten no cure no pay wie help me nou eens

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

advocaten no cure no pay
dan moet je een advocaat zoeken die auto's repareerd
en voor € 100 een koppeling ????
de 15 e eeuw is allang voor bij
elke garage zal wel een mening over het geluid hebben
maar jij geeft de opdracht tot reparatie

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Als ik je probleem lees en goed begrijp heb je er dus last van in eerste en tweede versnelling bij goed door trekken!! bij een normale snelheid of gezegd op dreef is hoor je NIETS.
Dan denk ik dat je dit niet bij de koppeling moet zoeken, mijn gedachten zeggen (zelf meegemaakt) dat dit meer betrekking heeft op het kantelen van de motor bij het (fors) optrekken of overschakelen, het geluid was een ratel/tik vergelijkend met twee delen ijzer die tegen elkaar kwamen. Wat bleek nu, er was een rubber van de motorsteun versleten en bij het optrekken kwam het uitlaat spruitstuk tegen het schutbord.

Kontroleer ééns al je motorsteunen op slijtage/speling en zet hiervoor de twee voorste wielen van de grond, vergeet zeker niet te kijken naar de reactie arm die naar/tegen het schutbord zit gemonteerd met een beugel over de rubber.

Elixir (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad, Dit was de motorsteun boven bij het schutbord.
Gemonteerd zie je niet dat hij kapot is, Als je de verbinding bij het schutbord losneemt dan kan je voelen of het rubber kapot is.

Groet, Marc

nihuni00 (0), 14 jaar geleden

Heb ook een brom of dreun tegenwoordig bij mijn grand scenic 1.9 dci. Kan dit ook van de beruchte mororsteun komen ? gr. Rien.

WalterEmbrechts (0), 14 jaar geleden

Heb zelf ook een Laguna van 2003, ook ik heb een raar geluid gehad bij optrekken zo ongeveer als u, achteraf was het mijn rechter aandrijfas die met een verbindingsbus aan de uitgaande as zit van de versnellingsbak. Deze was aan het inslijten totdat de wagen niet meer voor uitging.
Bak vervangen omdat de uitgaande as ook beschadigd was en de nof vervangen. Heeft drie maanden geleden gespeeld.
Nu geen bij geluiden meer.

kraay1 (0), 12 jaar geleden

nu hoor ik het geluid nog steeds ben er ondertussen 2 keer mee naar spanje gereden dus zolang hij goed rijd vind ik het oke als je trouwens constante snelheid rijd hoor je echt helemaal niks hoor dus laat ik het zo

WalterEmbrechts (0), 11 jaar geleden

aandrijfas rechts als hij uit twee delen bestaat

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Vermoedelijk baklagers maar om er zeker van te zijn moet je het horen en voelen.

Laat er een specialist samen met u mee rijden en het geluid beoordelen.
Gissen heeft geen zin kost alleen maar geld.

abc (0) PRO, 11 jaar geleden

jongens topic dateert van 2010 waarom nu nog reageren

WalterEmbrechts (0), 11 jaar geleden

De oplossingen die ik lees zijn van een ander probleem, graag een reactie op het gestelde probleem en niet van andere problemen!

TheoStek (0) PRO, 11 jaar geleden

@WalterEmbrechts, ik snap er nu totaal niets meer van ? jouw voor laatste bericht dateert van 4 februari 2010 !
Op 6 juni 2012 reageer je op een repley van 29 augustus 2011 !
Ik geef abc volkomen gelijk in zijn reactie van 6 juni 2012 dat dit topic DATEERT van 2010, WAAROM NOG REAGEREN !

Vandaag reageer je met een repley: de oplossingen die ik lees?
Er is door de TS geen enkele oplossing aangeboden naar zijn laatste repley van 29 augustus 2011, maar jij gaat nog even verder breien hierover, vraag je ook nog ! dat gereageerd moet worden op een gesteld probleem en geen andere !!

Mods zet hier (er ) een slot op..

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Helemaal met de vorige spreker eens...

Topic gesloten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.