Peugeot 206: Raar bobbelend geluid bij rechts en linksom draaien.

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 XS

Beste Peugeotrijders,

Bij het rechtsom draaien en linksom draaien van het stuur maakt de auto een raar bobbelend geluid(alsof je ergens overheen rijd). Dat geluid zit voorin.

2 weken terug hebben we dit gemeld bij de garage. De auto heeft een grote beurt gehad, is weer goed gekeurd en de fuseekogels zijn vervangen aan beiden kanten(dat was volgend de garage de oorzaak).

Nu heeft de auto dus nog steeds datzelfde geluid!!

Kan iemand mij helpen te verklaren wat dat zou kunnen zijn?
Ik rij er zo niet echt gerust mee...

Alvast bedankt,

Elaine.

Elaine

Geplaatst door Elaine (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

E.T.Wiersum (0), 14 jaar geleden

Mogelijk zijn de voorbanden gecupt ( happerig ).
Kijk eens wat er gebeurt als je de voorbanden wisselt met de achterbanden.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Is het geluid het meest hoorbaar bij max. naar links of rechts sturen? Originele lichtmetalen velgen met brede banden? Welke uitvoering 206? Quicksilver? Jawel.....oorzaak: de banden die wringen i.c.m. koud weer, dus stug.

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Voorbanden cuppen niet....alleen niet aangedreven banden cuppen.

Elaine (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Is het geluid het meest hoorbaar bij max. naar links of rechts sturen? Originele lichtmetalen velgen met brede banden? Welke uitvoering 206? Quicksilver? Jawel.....oorzaak: de banden die wringen i.c.m. koud weer, dus stug.[/quote]
Beste Hans,

Het is een 1.4 XS uitvoering, met lichtmetalen velgen. Bandenmaat weet ik niet. Meest hoorbaar bij rechts sturen.

Dus het koude weer is de enige aanleiding denk je?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je nu nog even de bandenmaat en merk banden hier plaatst en antwoord geeft of het geluid het ergst is als je max stuuruitslag draait?
Bij de Quicksilver 206 uitvoering komt dit vaker voor en dan vaak i.c.m. banden die ca. halfweg (of minder) hun profieldiepte zitten en dan bij lagere temp.

Elaine (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Als je nu nog even de bandenmaat en merk banden hier plaatst en antwoord geeft of het geluid het ergst is als je max stuuruitslag draait?
Bij de Quicksilver 206 uitvoering komt dit vaker voor en dan vaak i.c.m. banden die ca. halfweg (of minder) hun profieldiepte zitten en dan bij lagere temp.[/quote]
Beste Hans,

Het merk is Goodyear en verder staat er 195/55R15.
En ja, het geluid is het ergst bij maximale stuuruitslag.
Weet je dan even genoeg?

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Goodyear en de opgegeven maat lijkt toch veel op merk en maat welke ook onder de Quicksilver uitvoering zit met genoemde problemen...ik denk toch dat je het in de banden moet gaan zoeken.
Wel als note, dat dit vanachter de PC beoordeeld is!
Je moet het zo zien, dat bij max stuuruitslag de voorwielen (sterk overdreven) haaks onder de auto staan. Ga je in deze stand (weg)rijden dan "schuiven" de banden als het ware over de straat en dat veroorzaakt het raar bobbelend geluid. Als het koud is, is het rubber minder soepel en zal nog minder meegeven. Ook banden met "gebruikt" profiel hebben een groter oppervlak, dus groter wegcontact en dit versterkt het schuiven/wringen.
Het ene merk band zal dit sterker hebben als een ander merk, maar van de bredere GoodYears met het grove V-profiel is dit bekent, althans kijkend naar de Quicksilver uitvoering en zou dit m.i. bij een dealer bekend moeten zijn.
Ervan uitgaande de de grote beurt naar behoren is uitgevoerd en er verder geen gekke dingen zijn ontdekt en je omschrijving van het geluid, ga ik uit van het bovenstaande.
Misschien kun je het uitproberen door "even" 2 complete standaard wielen te lenen en op de voorkant te monteren?


Pffffffffffffttt wat een verhaal!

Elaine (0), 14 jaar geleden

Beste Hans,

Vanmiddag toch even de garage gebeld(is geen dealer maar een goede garage die gespecialiseerd zijn in banden)
Volgende week woensdag kon ik langskomen. In het weekend moeten we een eind gaan rijden, zou dan het geluid minder moeten zijn als de motor warm is en de banden een eind gereden hebben?

Alvast hartelijk bedankt voor je advies.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gewoon uitproberen en afwachten wat deze garage volgende week woensdag voor conclusie heeft.
Mocht je het nu niet vertrouwen, dan zou ik toch aandringen op in ieder geval een check bij de garage waar de beurt uitgevoerd is voordat je op pad gaat!

KRG (0), 14 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad met mijn peug 406 met vergelijkbare banden eronder.

Had het met mijn Pirelli banden. Alles destijds na laten kijken en alles was oke. daarna bij aanschaf nieuwe voorbanden ook alles uit laten lijnen en met de nieuwe voorbanden was het probleem over. Het euvel was bij koud weer in najaar en winter veel sterker dan in de zomer.

Heb veel navraag gedaan toen, maar weinig mensen weten het aan de banden maar het probleem was wel weg na montage nieuwe voorbanden.

Elaine (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Gewoon uitproberen en afwachten wat deze garage volgende week woensdag voor conclusie heeft.
Mocht je het nu niet vertrouwen, dan zou ik toch aandringen op in ieder geval een check bij de garage waar de beurt uitgevoerd is voordat je op pad gaat![/quote]
Beste Hans,

Even ook navraag gedaan bij mijn schoonzus. Ze heeft een 206 Quicksilver. Hetzelfde dus! Had ook net een keuring en beurt gehad bij de dealer.
Het ligt dus wel degelijk aan de banden! Nu hier de sneeuw weg is en de temperatuur hoger is is het euvel over.

Hartelijk bedankt Hans!

Groetjes, Elaine.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Graag gedaan en bedankt voor de terugkoppeling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum