Alfa Romeo 145: alfa 145 wil niet meer op gas / lpg

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.4 ts

voor de moderater, graag niet weer weghalen, is een heel ander probleem

mijn alfa (met orgineel alfa lpg installatie) wil sinds kort niet meer op gas lopen

het probleem begon dat de lpg schakelaar niet meer naar benzine wou. het rode lampje wil niet meer aan. de auto stond altijd in de lpg stand.

dit heeft 2 dagen geduurt. nu brand het ledje van de schakelaar helemaal niet meer. hij staat nu in de benzine stand, en wil dus niet meer naar lpg schakelen.

zou dit iets simpels als een zekering of relais kunnen zijn, of iets totaal anders.
heeft iemand een elechtrisch schema van een originele lpg installatie van een 145

groeten

hjdekker1

Geplaatst door hjdekker1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 145? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

WhizzMan (0), 14 jaar geleden

Je hebt een LPi installatie neem ik aan? In dat geval zijn er 2 mogelijkheden, je hebt een LPE4 installatie, met de "oude" tank, of je hebt een LPE5 installatie. Als je een vierkant knopje hebt voor gas/benzine en de vulling van je gastank wordt op je benzinemetertje aangegeven, heb je een LPE4, als je een ovalen schakelaar voor gas hebt en er zitten ledjes op je schakelaar voor de tankvulling, is het LPE5.

Bij de LPE4 zitten er ergens onder de motorkap 4 zekeringen. De voetjes van deze zekeringen willen nog wel eens oxideren. Het zelfde geldt voor de stekker op de computer en helaas, ook het binnenwerk van de computer. Je kan proberen deze delen te vinden en te controleren of daar wel spanning op staat en of deze zekeringen nog goed zijn. Als je er niet uit komt, zou ik naar een Vialle dealer gaan of een alfaspecialist die bekend is met de LPE4. Op benzine rijden gaat je binnen vrij korte tijd meer kosten dan een bezoekje aan de specialist...

hjdekker1 (0), 14 jaar geleden

@ whizzman: Het is inderdaad een lpe4 installatie. ik heb de zekeringen nagekeken. deze waren ok. hierna heb ik de stekker van de computer schoongemaakt. daarna deze weer goed aangedrukt.

of hij nu smerig was, of niet goed contact maakte, dat weet ik niet. maar het probleem is verholpen.

BEDANKT

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 145 of stel zelf een nieuwe vraag.