Renault Trafic: in bochten trekt stuur & stuurt zwaarder in de stad

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,

Ik heb sinds twee weken beide stuurkogels vervangen op aanwijzing van de garage en sindsdien merk ik op dat als ik van de autosnelweg afkom en (een scherpe bocht maak) dan trekt mijn stuur telkens een klein beetje heen en weer 2 cm naar boven en weer 2 cm naar beneden en hij stuurt zwaarder in de stad.

Ik heb de auto ook laten uitlijnen en daar was een kleine afwijking rechts 1,5 mm en links 0,5 mm, banden stonden naar buiten toe.
Ik heb er enorme spijt van dat ik die oude stuurkogels had weggegooid anders had ik de ouden er weer op willen zetten.

Ik heb er aangedacht om de stuurkogels in te smeren, mijn vraag kan dat kwaad. Want één ding is zeker hij stuurt nu heel wat zwaarder dan voorheen, voelt heel stabiel aan, hij trekt/trok niet naar L/R dat was daarvoor ook niet het geval.

Het aller vervelendste is nog steeds, het uitbalans raken in de bochten. Als je een mooie bocht maakt dan trek stuur zich weer een stukje terug (2cm op en 2cm neer).

Wie oo wie klinkt dit bekend of heeft een idee.

Groetjes,
Zadou

zadou

Geplaatst door zadou (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

timo tt (0) PRO, 13 jaar geleden

kogels wel op de goeie manier gemonteerd? volgens mij moeten ze van ondernaar boven zodat de moer waar je hem mee vast zet aan de bovenkant zit.

zadou (0), 13 jaar geleden

Hoi,

De kogel zijn ook nog eens in het buitenland gemonteerd, twee stuks totaal. Eesrts de ene er afgehaald en vervolgens de andere, dan denk ik dat de monteur zich toch niet zo vergist kan hebben. Maar ja je weet nooit bedankt in ieder geval voor de tip, zal het na kijken bij een plaatselijke garage en dan hoort u weer spoedig..

Trouwens ik ben wel van plan om ze in te vetten...

zadou (0), 11 jaar geleden

is afgedaan

zadou (0), 11 jaar geleden

Ik ben uitgeweken naar een specialist qua uitlijnen ipv Kwik Fit, hij kwam er direct achter dat de banden naar elkaar toe stonden, wel gaf hij aan dat ik nog het één en ander kan voelen qua sturen maar dat zal met de tijd wel bij slijten. dus bij deze opgelost.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.