Peugeot 306 0: alarm reseten na accuwissel (Problemcar.nl)

Welkom bij Problemcar

Mededeling: Let op: als particulier kunt u alleen bij Particulier een vraag plaatsen. Op de home-page gewoon het merk aanklikken onder Particulier. Heeft U hulp nodig bij het PLAATSEN van een probleem kunt U op werkdagen bellen met 06-19954278 (bgg of in gesprek kunt U een sms sturen) Problemen zijn er immers om op te lossen!!
Diagnoseapparatuur.nl Toolshop.nl De OlieConcurrent

#1 25 oktober 2010 20:28

kmhoff
Particulier
Echte naam: Kevin
Woonplaats: NL
Bedrijf: Etten-Leur
Geregistreerd: 25 oktober 2010
Berichten: 3

alarm reseten na accuwissel

Peugeot 306
Bouwjaar: 0
Brandstof: benzine
Motor: 1.8

Hallo allen,

Na al heel vaak op het forum te hebben gekeken nu toch echt zelf een vraag plaatsen.
Heb vandaag mijn accu los gehaald en heb deze opgeladen. Hij was leeg en auto startte niet meer.
Bij het loshalen van de accu ging direct het luidde alarm van de auto af.
Dit duurde gelukkig niet lang. Vervolgens accu geladen en terug geplaatst.
Echter nu bij het openen van mijn portier gaat telkens direct het luid alarm af.
Kan wel gewoon code van startonderbreking invoeren en deze ging wel gewoon groen branden.
Hoe kan ik dit alarm nu reseten.
Wist eigenlijk niet eens dat er een werkend alarm op de auto zat.

Alvast bedankt.

Offline

 

#2 25 oktober 2010 22:17

hans4074
Professional
Echte naam: hans
Bedrijf: peugeot
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 4432

Re: alarm reseten na accuwissel

Is het een af-fabriek alarm, of heb je een losse handzender speciaal voor alarm? Ook is het wel zo gemakkelijk als je even bouwjaar invult. Kan best handig zijn.

Offline

 

#3 26 oktober 2010 18:21

kmhoff
Particulier
Echte naam: Kevin
Woonplaats: NL
Bedrijf: Etten-Leur
Geregistreerd: 25 oktober 2010
Berichten: 3

Re: alarm reseten na accuwissel

Hoi,
Sorry,
het is een niet af fabriek alarm het betreft een Gemini 5061 klasse 3 alarm Later ingebouwd.
Ik heb een phase 1 306 cabriolet van mei 1997 (1 van de laatste phase1)
ik heb geen losse handzender erbij gekregen.
Ook geen startonderbreker in sleutel maar gewoon code in middenconsole.
Inmiddels wel auto al een keer gestart na intoetsen van code alarm. Echter nog steeds blijft hoorn loeien bij openen portier.

Offline

 

#4 26 oktober 2010 19:52

hans4074
Professional
Echte naam: hans
Bedrijf: peugeot
Geregistreerd: 23 maart 2006
Berichten: 4432

Re: alarm reseten na accuwissel

Dan kun je misschien beter even naar een autoshop o.i.d. bellen, of even wachten op een andere reactie hier met meer verstand van dit soort alarm. Gemini is een bekende en heeft meerdere systemen, dus vast wel iemand die het weet. Uitbouwen en wegknikkeren kan altijd nog. (serieus grapje hoor)

Offline

 

#5 29 oktober 2010 08:03

kmhoff
Particulier
Echte naam: Kevin
Woonplaats: NL
Bedrijf: Etten-Leur
Geregistreerd: 25 oktober 2010
Berichten: 3

Re: alarm reseten na accuwissel

Nou na wat mailen met de fabrikant en importeur uiteindelijk contact opgenomen met inbouw station.
Zij hebben mij netjes te woord gestaan en vooral duidelijk gemaakt dat ik het niet moet laten repareren.
Gaat veel te kostbaar worden.
Gewoon zekering eruit halen. Als de auto dan nog start niets meer aan doen.
Mocht dat niet werken dan gaan zij hem onklaar maken. Kosten 1 uur loon.

Mag dus wat mij betreft slotje op.

Dank u wel.

Offline

 

Bulletin Board voettekst

Problemcar wordt aangedreven door PunBB
Alle content © copyright 2000 - 2014 Problemcar

Adverteer ook op Problemcar!

Carpartsdirect Besteonderdelen.nl
Onderdelenlijn.nl