Suzuki Swift: Traag draaien startmotor Suzuki Swift 1300 1995

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Ik heb een Swift uit 1995, de startmotor lijkt wel traag rond te draaien, draait gewoon langzaam, net of de accu leeg raakt. accu is nieuw.
Wat kan dit zijn

bazzer

Geplaatst door bazzer (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Swift? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Theo Sparenburg (5), 13 jaar geleden

Slechte verbindingen of defecte startmotor.

Controleer eerst even of de accu wel goed geladen is.
Controleer vervolgens even of de accupolen en accuklemmen wel goed schoon zijn en stevig vastzitten. Desnoods even loshalen en opschuren. Als deze klemmen tijdens het starten warm worden dan wijst dat op slechte verbindingen. Om de accu en en zijn verbindingen uit te sluiten kan je ook even met startkabels op de accuklemmen en een andere accu (auto) proberen te starten.

Vervolgens kan je nog even de verbindingen op de startmotor controleren. Vooral de aansluiting van de dikke kabel die van de accu komt moet goed schoon zijn en stevig vastzitten.

Controleer even of er een massaverbinding op de startmotor zit. Zo ja, is die schoon en zit die goed vast? Je kan ook even tijdelijk met een startkabel een extra massaverbinding maken tussen de motor en de minpool van de accu.


vr.gr. Theo

mackgambler (0), 13 jaar geleden

Heb dit ook gehad afgelopen week met een Fiat Brava.
Probleem hier was dat de startmotor vervangen moest worden.
Symptomen zijn vergelijkbaar met wat deze Fiat had.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Swift of stel zelf een nieuwe vraag.