Suzuki Baleno: Suzuki Baleno Sport 1.6 Homokineet blijft losschieten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hoi allen,

Bij deze het volgende probleem:

Bij een Suzuki Baleno Sport, 1.6 hatchback uit 1998 hebben we ondertussen een erg irritant probleem waar we niet meer uit komen. Mijn broertje, automonteur, is inmiddels ten einde raad.

Na het vervangen van de buitenste homokineet aan de bestuurders zijde wil de nieuwe homokineet niet vast blijven zitten. Dus de homokineet wordt gemonteerd, dus als het ware over de borgring geschoven, deze zou dan uit moeten zetten en de homokineet borgen. Gaan we echter rijden met de auto, dan schiet de homokineet los en dus geen aandrijving.

Toen heeft de monteur de as losgenomen op de 2e homekineet aan de bakzijde en op de werkbank gelegd.
Toen constateerde hij dat op het uiteinde van de as, (wielzijde dus) de spiebanen/vertanding niet in elkaar verlengde liggen na de borgring. Dus je hebt de as met spiebanen, zeg ca. 3 a 4 cm, dan de gleuf waar de borgring in zou vallen, en vervolgens ca 1 cm uiteinde as (ook met spiebanen). Die spiebanen moeten in elkaars verlengde liggen, anders schuift de homokineet er maar een stukje op (tot de borgring).

Dus as vervangen, vertanding wel in elkaars verlengde, homokineet erop. Maar na een klein stuke rijden (stapvoets) schiet weer de homokineet los. Dus weer niet goed geborgd. Mijn broerthe (de monteur dus) heeft overlegd met collegamonteurs, maar ook zij snappen het even niet meer ??

Wie weet raad ?? Wat doen we fout, of wat zou een oorzaak kunnen zijn ?

coberg

Geplaatst door coberg (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

je zou zeggen dat de borging niet goed erin zit.
zit er in de homokoneet wel een uit sparing waar dce veer in klikt.


groetjes jan.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

heb je een nieuwe borgring/ veer gebruikt. Geef deze anders een beetje ´voorspanning´.

mauri edlund (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb hetzelfde gehad met een Baleno. Bleek de homokineet niet goed schoon te zijn binnenin. De borgring of veer kon daardoor niet uitzetten, door rommel was er geen plaats voor. Eerst uitgespoeld, dagje laten weken, schoongemaakt, in elkaar en daarna geen probleem meer. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.