Daihatsu Move: motor houdt erg inhouden, komt heel slecht op gang

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850

Onze Daihatsu move van 1998 (automaat) komt heel slecht op gang. Start meteen en als hij eenmaal op snelheid is merk je er weinig van. De automaat is een 2-trap. Je rijdt weg in de eerste versnelling van de automaat en dat gaat heel traag en lijkt steeds trager te worden. Op het moment dat de automaat overschakeld naar de tweede versnelling gaat hij wel wat sneller. Zo gauw je het gaspedaal diep intrapt schakeld de automaat terug naar de 1e versnelling en dan pas kun je snelheid maken.
Wat kan dit probleem zijn? Luchtfilter lijkt schoon.
Wie kan mij van advies voorzien.
b.v.d. voor de reactie's

Harriehe

Geplaatst door Harriehe (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Move? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

De kick-down werkt dus goed.De motor gaat niet loeien alsof er een koppeling slipt??? Is dit niet het geval dan is de kans groot dat je met motor en bak helemaal in de verkeerde hoek zoekt.Zet de wielen vrij (voor en achter kan ook appart) Zet de versnelling in vrij en de hanrem eraf.Start de motor en trap vol op de rem. Controleer of deze goed vrij komen. Vooral de voorremmen.Hier kan je ook zonder meer de blokken eruit halen en alles schoon maken en met het juiste vet weer monteren.
SUCCES

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Move of stel zelf een nieuwe vraag.