Renault Laguna: Koude motor loopt slecht op benzine. Op Gas als een speer.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG

Koude motor loopt slecht op benzine. Dit is alleen bij een koude motor. Als hij 1 maal op bedrijfs temperatuur is geweest loopt hij de gehele dag goed.
Op gas loopt hij als een zonnetje. Nooit problemen. Ook geen startproblemen.

Laatst problemen gehad met een te laag koelvloeistof niveau. Blijkbaar na distributieriem vernieuwen is koel systeem niet ontlucht waar door er maar 1 liter koelvloeistof inzat.
Nadat ik dit probleem verholpen had en alles gevuld en ontlucht had was het slechte lopen op benzine bij koude motor even voorbij.

Sinds 2 weken steekt dit probleem weer de kop op.

Bij deze een verzoek om hulp

ginnegabber

Geplaatst door ginnegabber (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sgm (0), 12 jaar geleden

Eerste idee is om te controleren of er nog genoeg koelvloeistof in zit. Komt de motor gewoon rustig op temperatuur zoals voorheen? Loopt de motor wel goed op benzine als de motor warm is? Schakelt de auto niet te vroeg of te laat over op LPG? Wat voor motor is het?

Het kan zijn dat je oude benzine in de tank hebt of te weinig op benzine rijdt waardoor het benzinesysteem vervuild is. Oplossing: verse benzine tanken en een tijdje (1-3 tanks benzine) alleen op benzine rijden. Als dat niet helpt, eventueel injector cleaner in de benzinetank doen. Bij warme motor is de auto minder gevoelig voor problemen met benzine dan bij een koude motor.

Er is ook nog een mogelijkheid dat je LPG systeem niet helemaal goed functioneert. Daardoor zijn de automatisch ingeleerde waardes van de benzinecomputer verlopen en loopt de auto slecht op LPG. Dit kan omdat bij het rijden op LPG de benzinecomputer gewoon blijft werken en op basis daarvan de LPG computer berekent wat er op LPG moet worden gedaan.

Als na een tijdje op benzine blijkt dat de auto nu slecht op LPG loopt, dan kan bovenstaande het geval zijn.

ginnegabber (0), 12 jaar geleden

Beste,

Ik had ook een probleem geplaatst ivm dat de kachel niet warm werd.
Dit had inderdaad te maken met een tekort aan koelvloeistof.

Toen dit euvel verholpen was, is dit probleem ook verdwenen.

Dus thx voor het meedenken.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.