Daihatsu Cuore: Losmaken Dashboard

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo allemaal,

In mijn Cuore uit 2005 wil ik een nieuwe carkit inbouwen. Deze wil ik mooi wegwerken in het dashboard. De kabels wil ik erachter wegwerken. Op zich moet dit makkelijk lukken, maar het probleem is dat ik niet goed weet hoe ik dit middenpaneel van het dashboard verwijder zonder dat ik pinnetjes ga breken. Kan ik dit middenstuk gewoon lostrekken of werkt dit anders?

MVG

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/827/imag0075h.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/827...][img]http://img827.imageshack.us/img827/3424/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Rogie25

Geplaatst door Rogie25 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

SJR (0), 12 jaar geleden

Alle drie de draaiknoppen van de verwarming lostrekken (gewoon naar voren trekken). Daarna het knopje van het schuifje van de luchtcirculatie. Achter de middelste draaiknop zit een schroef. Deze losschroeven. Daarna zit het paneel enkel nog met een kliksysteem vast. Begin vanaf onderen rustig los te trekken. Op een gegeven moment zul je merken dat een van de clipjes 'gedeeld' wordt met de kap van de tellerbak. Eventueel de kap van de tellerbak ook in zijn geheel lostrekken om de boel er goed uit te krijgen. Dit kan vrij simpel door de kap vast te pakken en naar voren te trekken (zit verder niet met schroeven vast). De stekker van de sigarettenplug is gemakkelijk los te halen en weer terug te zetten.

Succes :)

Rogie25 (0), 12 jaar geleden

Hartelijk dank voor het snelle antwoord!

Is het hiervoor nodig om de radio eruit te halen? Deze zat namelijk al in de auto en hier heb ik de klemmen niet van gekregen.

Rogie25 (0), 12 jaar geleden

De radio bleek geen probleem te zijn. Wat wel een probleem is, is het loskrijgen van het vakje boven de ventilatie met het klokje ernaast. Ik denk dat ik hiervoor heel veel moet losmaken. Hoe zou ik dit kunnen doen?

SJR (0), 12 jaar geleden

Radio hoef je inderdaad niet los te halen. Het vakje met het klokje heb ik zo geen idee van (heb zelf alleen een vakje). Zit dit niet gewoon vast met schroeven zoals de onderste vakjes (/radio) ook vast zitten? Het klokje loshalen zal waarschijnlijk een kwestie zijn van een voedingsstekkertje lostrekken.

Rogie25 (0), 12 jaar geleden

Zover was ik nog niet gekomen. Ik heb alleen het middenconsole los, maar nu weet ik niet zeker hoe ik verder moet (zie foto: http://db.tt/zdjdlED ). De knopjes heb ik wel eruit gekregen. Hoe nu verder?

SJR (0), 12 jaar geleden

Ik zie dat je een kleiner gedeelte hebt losgehaald dan wat ik eigenlijk bedoelde. Ik doelde op de gehele 'omlijsting'. Dat wat je er nu uit hebt gehaald is weer een kleiner onderdeel wat in de grotere omlijsting geklikt zit. Die omlijsting loopt dus helemaal naar boven (tot het vakje met klokje en linksboven de tellerbak).

Als je die er uit hebt, dan heb je volgens mij meer dan genoeg ruimte om wat kabels weg te werken.

Werner11950 (0), 12 jaar geleden

Het vakje met het klokje is heel eenvoudig los te halen. De omlijsting die om het instrumentenpaneel (en ook om het opbergvakje met klokje) zit voorzichtig lostrekken. Dit zit alleen geklikt. Nu kan je bij de boutjes waar het opbergvakje mee vast zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.