Daihatsu Sirion: Sirion komt niet door 4-gas test

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.0

Onze auto komt momenteel niet door de APK.
Hij komt namelijk niet door de 4 gas test.

We rijden er normaal mee op LPG, maar ook op benzine zijn de waarden niet goed.

Mijn vraag; wat kan dit zijn?

Auto heeft 120000km gelopen en LPG-installatie is voorzien van een klep-smeersysteem. Dus had nog geen problemen verwacht met de kleppen bij deze km-stand.

gaheuver

Geplaatst door gaheuver (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Sirion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Lambdasonde? Hoe lanjg zit het gas erin? en was het toen goed? Weet je eventueel de verschillende waarden? kloppen die t.o.v. elkaar? bij kleine motoren kun je heel snel een meetfout maken doordat de tester lucht van buitenaf zuigt.

gaheuver (0), 12 jaar geleden

Is een defecte lambdasonde uit te lezen bij de garage?
Gas zit er in vanaf zo'n 15000 op de teller.
Waarden weet ik niet, maar zal ze proberen na te vragen

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Je kunt dat ook zelf. Zoek de signaaldraad van de lambda-sonde op. Plaats daar een voltmeter op en de andere kant aan de massa. Als je de motor laat draaien moet de lambda-sonde als hij voldoende warm is een spanning geven van 0,2 tot 0,9 volt. Als de boord-computer de hoge spanning signaleert zal hij de injectietijd verkorten zodat het mengsel armer wordt. De spanning aan de sonde zal nu weer zakken. De injectietijd wordt weer verlengd. daarna weer verkort enz. enz. De meter zal steeds oplopen en teruglopen. Als dat niet gebeurt is er iets mis. misschien een losse draad of een slechte massa. Ook de losse sonde kun je testen door hem met een gasbrander te verwarmen moet er spanning op komen staan. gebeurt dat niet dan is hij stuk. Als er meer dan twee draden aan de sonde zitten wordt hij elektrisch verwarmd. Dit moet je ook controleren,. die verwarming werkt op 12 volt en moet zeker werken tijdens het starten,

gaheuver (0), 12 jaar geleden

Probleem is opgelost het was inderdaad de lambda sonde.

Bedankt voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Sirion of stel zelf een nieuwe vraag.