Daihatsu Cuore: Verlichting dashbord en knipperlicht links werkt niet

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 850

Hallo,

Deze week een Daihatsu Cuore van 1992 gekocht, nu blijkt dat de verlichting van dashbord, met name het gedeelte van snelheidsmeter en het linker (bestuurderskant) knipperlicht in de bumper niet werkt. lampjes er uitgehaald en nagekeken maar zie er zelf niks aan.

Iemand een idee?

Gr. Frans

fmarell

Geplaatst door fmarell (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Cuore? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Verlichting in dashboard zal wel een lamje zijn.Het wordt door meerdere lampjes verlicht en vervang ze dan ook allemaal. Over de lampjes welke voor de verlichting gebruikt worden zit een groen condoompje welke je met geduld en wat geluk over kunt zetten. Zijn ze te heet geworden en verteerd dan is er ook een speciaal lakstiftje voor te koop bij een goede automaterialen zaak. Let er wel op dat je 3 watt lampjes gebruikt en niet de 5 watt, omdat deze te heet worden.
Het knipperlicht zal wel het unit zijn.De stekkeraansluiting doet vaak vervelend maar ook de massadraad welke vaak tussen de fittiing en het kunststof huis geklemd zit.
Succes

fmarell (0), 12 jaar geleden

Hallo Hendrikus, knipperlicht probleem is inmiddels opgelost. bleek het draadje op de fitting huls te zijn. heb deze er weer op gesoldeerd en het was verholpen. vorige eigenaar had hier met plakband liggen knoeien en deze maakte dus slecht tot geen contact.
De lichtjes van dashboard waren inderdaad de twee met het groene condoompje deze worden morgen vervangen, ga er vanuit dat het dan verholpen is.
Bedankt voor je reactie.

Gr. Frans

fmarell (0), 12 jaar geleden

Nu zijn sinds vanochtend doet mijn benzine meter het op eens niet meer?en de lampjes van o.a. handrem (die drie)enz. Lampjes en zekeringen na gekeken. Helaas niks kunnen vinden.

Iemand een idee waar ik dit moet zoeken?

Gr. Frans

Vutter1 (0) PRO, 12 jaar geleden

Is dit probleem ontstaan na het vernieuwen van de lampjes???? Je krijgt in ieder geval geen geschakelde plus op het tellerpaneel omdat de lampjes en de benzinemeter massa aangestuurd worden.Geen sluiting gehad bij de (de)montage van het tellerpaneel???Ziet er toch naar uit dat dit gebeurd is en er een defecte zekering in zit.Op de plusklem op de accu zitten twee zogenaamde draadzekeringen (rood en groen ??).Deze zien er uit als een grof geweven isolatie en zitten ook onder het m8 draadeindje en dan in/met een witte twee polige stekker verder aangesloten.Ééns flink aan deze kabeltjes trekken en dan zal er wel één stuk zijn. Uiteraard kan je met een verwijderd tellerpaneel meten of er met ingeschakeld contact op één van de draden plus komt. Op de printplaat gaat deze aansluiting naar de CONTROLELAMPJES welke nu niet branden en naar een bezinemeter aansluiting.

SUCCES

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Cuore of stel zelf een nieuwe vraag.