Renault Laguna: motorkapkabel gebroken

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,ik heb een Laguna 2,0 1995 alweer een oudje maar verder probleemloos probleem is de motorkapkabel deze is namelijk gebroken,ik heb inmiddels een nieuwe kabel gekocht maar nu wil ik hem monteren maar dat is nu juist een probleem hoe!! je kan nergens bij overal zit wel iets in de weg onder het dashboard,weet iemand wat je allemaal los moet halen om de hendel met bevestigingsplaat te monteren? is hier een methode voor? graag reaktie bvd

hbuurlage

Geplaatst door hbuurlage (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Wanneer de auto op een hefbrug staat en de bodemplaat verwijderd is kan men als bij de radiateur omhoog kijkt de sloten zien zitten.
Nu is het alleen de kunt om met een stevig metaal de slotem open te duwen naar links.
Het is een gepriegel beste met twee man doen een trekken aan de kap en een proberen de sloten open te duwen.

Safrane10698 (0), 12 jaar geleden

Heb je al gekeken waar de kabel gebroken is? Want als hij net afgebroken is na de bedieningshendel kan je ook met een tang aan de kabel zelf trekken in de auto.

hbuurlage (0), 12 jaar geleden

Hallo bedankt voor je reaktie maar het gaat niet om de sloten van de motorkap die zijn wel open kap is los ,het gaat om de bevestiging van de handel onder het dashboard bvd

wim5220 (0), 12 jaar geleden

x

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

@wim5220: i.p.v. reklame te maken en ( niet toegestane ) zaken te doen hier op de site is het wellicht voor iedereen fijner wanneer je gewoon de werkwijze voor dit probleem hier op de site post zodat iemand anders er later ook nog gemak van kan hebben. Want daar is deze site WEL voor bedoeld......

hbuurlage (0), 12 jaar geleden

ben inmiddels naar de renault dealer geweest de handelplaat zat nog vast aan een moer maar moeilijk bij te komen monteur vertelde dat je het voorpaneel van de zekeringkast moet verwijderen (paar schroeven) en met een dopsleutel 13 met verlengstuk de moer eraf. best ook nog wel lastig te doen. maar heb het voor elkaar gekregen. hoop dat andere laguna rijders hier wat aan hebben. bedankt voor de hulp.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Mooi dat het zo opgelost is. Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.