Renault Kangoo: Startonderbreker Renault Kangoo 1999

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Hallo, ik heb een Renault Kangoo die niet aanslaat. Het lampje van de startonderbreker gaat snel knipperen als je de sleutel omdraait.

Vreemde is, dat wanneer je de sleutel uit elkaar schuift, de startonderbreker wel uit gaat en de auto wel aanslaat. Dit is geen toeval, keer op keer geprobeerd. Sleutel in elkaar, auto start niet. Sleutel gedemonteerd, auto start wel. De chip/transponder vastplakken tegen de ring geeft geen (continu) resultaat.

De reservesleutel is leeg van binnen en doet het dus ook niet.

Alvast bedankt,

Frits

Frits_H

Geplaatst door Frits_H (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Nieuwe sleutel kopen dus.........

Frits_H (0), 12 jaar geleden

En weet ik zeker dat het niet aan de ontvanger ligt?

Kan ik die nieuwe sleutel ook bij een universele sleutelboer halen?

Bedankt

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Nee, uitsluitend bij een dealer. Sleutel moet geprogrammeerd worden en kan alleen bij een dealer. Wel even je pinpas meenemen..........

HCH-CH (0), 12 jaar geleden

Ik heb van de week toevallig een sleutel van een twingo 2001 onder handen gehad. Deze moest ca. driemaal geprobeerd worden, voordat de startonderbreker vrij gegeven werd. Wat bleek: bij het knopje was een soldering gebroken. Door het drukken op het knopje komen er ook krachten op het printplaatje, dus dat kan gebeuren.
Mijn advies: check alle solderingen even en bij twijfel gewoon de bout er tegenaan.
ch

Frits_H (0), 12 jaar geleden

Ik ben naar een renault specialist geweest. De originele transponder werkte niet (goed) meer. Iemand heeft uit de reserve sleutel de transponder gehaald en ook in de sleutel met afstandbediening gezet. Daardoor deed hij het soms wel, soms niet (twee signalen). Als ik de sleutel uit elkaar haalde en de tweede helft met originele transponder ver weg genoeg legde, deed hij het dus wel.

In de sleutel met afstandbediening is de originele transponder met spoel (op de printplaat) verwijderd en de transponder uit de reserve sleutel doet nu dienst in de sleutel met afstandbediening. Er zat overigens ook nog een contact los van de afstandbediening, die ga ik er nu terug op solderen. Alles werkt weer zoals het hoort, afstandbediening EN centrale vergrendeling met één sleutel. De reservesleutel werkt alleen nog om de deuren handmatig open te maken.

Ik hoefde niks af te rekenen overigens, dus ik heb mazzel gehad.

giddi (0), 9 jaar geleden

heb het probleem ook gehad maar voor 125 euro had ik het opgelost zijn Immobiliser voor tekoop in steken en klaar

Heino4267 (110), 9 jaar geleden

En nou maar wachten tot je je wéér vertwijfeld hier meldt waarbij je je afvraagt waarom je weer wordt getroffen door zo'n ongeluk!
Als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten ga je zo door en als je zonder frustraties wil rijden ga je op zoek naar een goedkope nieuwe sleutel inclusief inleren!

auto_fan (0), 7 jaar geleden

startblokkering kan definitief verwijderd worden , helaas is het niet uit te leggen op forum, je moet voldoende kennis en apparatuur hebben,
ik kan uw ECU opnieuw zonder starblokkering programmeren zodat uw auto direct weer rijdbaar is
bij interesse stuur mij maar een PM of email,,

Carenca (0), 7 jaar geleden

Auto_ fan ik heb je email gestuurd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.