Nissan Micra: Nissan Micra Cabrio P1611 en P0420

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Een Nissan Micra K12 cabrio met 1.6 motor.
Volgens Nissan uitleesapparatuur zijn de codes P1611 en P0420 aanwezig. Weet iemand of deze storingen met elkaar verband houden of dat het 2 aparte problemen zijn?
P0420 duidt op defecte kat, maar voor we die vervangen willen we eerst zeker weten of dat noodzakelijk is. Iemand een idee?

Bij voorbaat dank voor reacties.

Aktief

Geplaatst door Aktief (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Aktief (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit betreft een auto met keyless entry. Hier is een nieuwe sleutel bijgemaakt en door Nissan dealer ingeleerd. Kan het zijn dat deze nieuwe sleutel foutief geprogrammeerd is en dat daardoor ook code P0420 ontstaat?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

De relatie tussen de twee storingen zie ik niet.

Anderzijds kijk ik sinds vandaag nergens meer van op.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Gpoi er eens een 4-gas test tegen aan of nog beter een proefrit om te controleren of de achterste lambda sonde pendelt.

Aktief (0) PRO, 11 jaar geleden

De storing P0420 is opnieuw opgetreden. We gaan een nieuwe katalysator monteren en hopen dat het probleem daarmee is opgelost.. De storing P1611 is nog niet weer teruggekomen.

Aktief (0) PRO, 8 jaar geleden

Nieuwe katalysator gemonteerd en beide storingen zijn verholpen. Waarschijnlijk geeft achterste lambdasonde verkeerde waardes af, waardoor de 2e storing optreedt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.