Renault Laguna: Boordcomputer: transmissie defect

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6

Beste experts,

Sinds gistermiddag geeft mijn boordcomputer de fout "transmissie defect". Auto valt af en toe nog in "d", maar veel vaker nog geen reactie bij het schakelen met de bak. Gister op snelweg er ineens uitgevallen, na 10 minuten, met horenden stoten, toch nog thuis gekomen.

Foutcodes door ANWB vastgesteld, 0733, 0735 en 0780.

Heeft iemand enig idee? Gaat dit pijn doen in de portemonnee, of software/elektronisch foutje?
Veel dank alvast voor jullie kennis/ervaring!

Groet!

Nlboum02

Geplaatst door Nlboum02 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 11 jaar geleden

P0733 - Gear 3 Incorrect ratio
P0735 - Gear 5 Incorrect ratio
P0780 - Shift Control System Fault

kan maar zo een probleem met het hydraulisch brein wezen (electroklepje defect) of een te laag oliepeil van de bak

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Slippende remband

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Betreft een LM0 bak ik vermoed ook remband defect in de bak.

Nlboum02 (0), 11 jaar geleden

Remband defect? Bak reviseren of zo erg (nog) niet? Daarnaast, is het logisch dat deze het soms wel, soms half (nog) doet? Thans!

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Het beste kan dit wel gebeuren door een revisiebedrijf. Als het goed is ius dit geen HEEL grote operatie, maar wel 1 waar je als leek liever niet aan gaat beginnen.

Dat de auto soms nog wel goed rijdt is te verklaren. Er zitten een aantal zonnewielstelsels in jouw bak, met diverse rembanden. In elke versnelling worden 1 of meerdere rembanden aangestuurd, om een gedeelte van dat zonnewiel vast te zetten. Als bijv. remband 2 bij jou kapot is, zullen alle versnellingen waarbij remband 2 NIET aangestuurd wordt, normaal werken. Pas als deze wordt aangestuurd, en het bijbehorende deel wordt niet stilgezet, ga je dus foutcode's krijgen als die je genoemd hebt, dat de overbrengingsverhouding van de totle bak niet klopt. Hierop zal de bak in een noodprocedure gaan, en proberen desbetreffende versnellingen over te slaan. Hierdoor kun je een erg vreemd schakelgedrag ervaren, en ook dusdanig dat je ondertoeren gaat krijgen, waardoor het lijkt of de auto helemaal niet meer vooruit wil ( te vroeg een te hoge versnelling gepakt.)

Hopelijk heb je wat aan deze uitleg.

Vraag eens bij diverse revisiebedrijven wat diagnose/reparatie gaat kosten. Bijvoorbeeld Autrans is wel een van de marktleiders op dit gebied.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.