Renault Espace: F4R motor houdt in bij belasting.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo Renault-specialisten. Mijn auto heeft het volgende probleem: In eerste versnelling lijkt alles goed te gaan. In de tweede versnelling pakt hij goed op als je langzaam gas geeft. Wanneer je echter meer gas geeft of bijvoorbeeld in derde en vierde versnelling vermogen vraagt, bijv. op de snelweg, dan zakt het toerental meteen heel erg in. Het toerental komt pas weer op gang als je gas terug neemt en daarna heel langzaam gas bij geeft.
Inmiddels op aanraden de stappenmotor vervangen en de bedrading vanaf de computer naar de stappenmotor gecontroleerd. Probleem blijft echter hetzelfde. Wie helpt me?

Aylward

Geplaatst door Aylward (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Klopt je distributie timing?
Variable nokkenastandwiel inlaat defect?

Voor controle timing heb je speciaal gereedschap nodig.

Aylward (0), 11 jaar geleden

Ik ga dat zeker nakijken. Zal wel een paar dagen duren, want daar moet ik even tijd voor vrijmaken. Bedankt voor je snelle reactie Ramjod.

Aylward (0), 11 jaar geleden

Beste Ramjod. Je had helemaal gelijk. Het probleem zat hem in de afstelling van de distributie. D.w.z. dat de nokkenasversteller een halve tand terug sprong toen de riem eraf werd gehaald.
Onlangs is de nokkenasversteller namelijk vervangen en zijn de nokkenassen "op tijd"gezet met zelf gemaakt timinggereedschap voor de nokkenassen en de krukas. We hebben hieraan zelf in eerste instantie niet gedacht omdat de auto de eerste dagen na de vervanging goed heeft gedraaid. Dus waarom hij dan uiteindelijk toch niet op tijd stond zal wel een raadsel blijven.
Nogmaals dank voor je perfecte diagnose.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.