Renault Laguna: gas wijzer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

gas wijzer werkt niet op de dash bord,helemaal dood.en ik heb het idee dat de auto op benzine rijdt,dat is sinds 3 dagen zo
heeft iemand een tip wat het kan zijn.

kapeenci

Geplaatst door kapeenci (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

afschrijving? (0), 11 jaar geleden

Zekering?, Als er om een of andere reden een zekering uitvalt, gaan de afsluiters dicht en loopt de auto automatisch op benzine.

Gaslek?, Als er ergens teveel gas ontsnapt zullen de afsluiters automatisch dichtgaan. Ook dan loopt de auto op benzine.

Computer?, Wanneer de computer het niet doet, gaan ook de afsluiters dicht en rijdt je op benzine.

Zoals je ziet, zijn er veel mogelijkheden (ik heb nog lang niet alles benoemd).
Ga eerst de simpelste dingen uitzoeken.
Is er een zekering kapot? (de gasinstallatie heeft vaak een aparte "zwevende" zekering (misschien rechts voorin aan de passasierszijde onder het dashboard?")), ook de computer zit hier meestal.
Zoek uit of de afsluiters zich openen. (wanneer je hem in de lpg stand op contact zet, moet je de afsluiters horen klikken). (gaan deze dan gelijk, of na een tijdje weer dicht?), Enz.

Mocht je er niet uitkomen, loont het zich de moeite om gewoon even bij een gasboer langs te rijden, deze mensen kunnen alles even doormeten en scheelt een hele hoop zoeken. Vaak hebben zij de oorzaak binnen 10 minuten gevonden.

Groet Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.