Renault Laguna: consequent kort inhouden na afrijden rotonde

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCI

Onze laguna grand tour 1.9 DCI heeft een hardnekkige storing. Bij het uitrijden van de rotonde (hierbij geef je altijd wat gas om op snelheid te komen) na +/- 50 meter geeft hij een korte schok (inhouden), daarna weer ok. Een bezoek aan een garage leverde een storing van de luchtmassameter op. Deze is vervangen en de eerste 1000 kilometer geen problemen. Nu steekt het probleem weer op en vraag ik mj af wat er aan de hand is.
Stationair, normale bochten en rechtuit loopt als een zonnetje. Echt alleen als je eerst links en dan rechts stuurt (op rotondes) doet zich het probleem voor na 50 meter. Heeft dit iets te maken met de brandstoftoevoer (links en rechts schudden van de auto) of een slecht electrisch contact?

jaza

Geplaatst door jaza (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Ramjod (0) PRO, 11 jaar geleden

Geen vervuiling EGR Klep?
Vacuumslangetjes allemaal goed niet gescheurt.

jaza (0), 11 jaar geleden

Nogmaals uigelezen, maar er stond niets in. De EGR klep na een helehoop moeite losgekregen. Redelijk vervuild en nu dus schoongemaakt. We gaan proefrijden en ik laat het weten

Hans4040 (300) PRO, 11 jaar geleden

we zijn benieuwd...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.