Renault Megane: Start niet, stuurkolom vast

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5dci

renault megane 1.5dci , 2005:

Pasje/sleutel erin: Radio/airco etc gaat aan. Deurvergrendeling werkt. Geeft normale melding koppeling indrukken.

Startknop indrukken: je hoort 2 a 3 tikken, maar start niet. Stuurkolom vast.

Kan gewoon de accu op zijn?

krimmo

Geplaatst door krimmo (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (290) PRO, 11 jaar geleden

Probeer eens een andere accu of een 2e auto als starthulp...
wanneer de auto dan loopt, even de laadspanning meten op de accupolen; moet bij stationait draaiende motor tussen 13,8 en 14,4 volt liggen.

suffie (0), 11 jaar geleden

Het klinkt alsof toch de 'beveiliging' niet voldoende vrijgeeft. (Mogenlijk zinloos; maar spuit eens wat wd40 in je slot.)
*

8je (0) PRO, 11 jaar geleden

Lijkt zoals Hans al opmerkte op te weinig spanning in de accu, maar wat ook wel gebeurt is dat de auto b.v. met een wiel tegen de stoeprand o.i.d. staat zodat de stuurkolom onder druk komt te staan. Het stuurslot komt dan ook niet vrij. Dit is op te lossen door (net als 'vroeger' met een normaal contactslot) het stuur wat heen en weer te wrikken.

krimmo (0), 11 jaar geleden

Oplossing 8je heeft gewerkt. Band (volledig naar links gedraaid) stond tegen de stoeprand. Heen en weer met het stuur en stuur kwam vrij.

Dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.