Renault Megane: Versnellingsbak?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9DCI EURO

Hallo,

Ik heb enige tijd een probleem met mijn Renault Megane Break 1.9 DCI. Als ik de auto uit laat rollen met de koppeling ingetrapt en laat vervolgens de koppeling los (met bv. 2e versnelling er in) dan hoor ik een harde "kloenk" alsof de versnelling zit vastgeplakt en er dan hard inschiet. Ik hoor de "kloenk" vaak ook als ik het gaspedaal loslaat en de auto zeg maar van optrekken overgaat in uitlopen (ik kom op dat moment niet aan de koppeling, versnelling zit er dus gewoon in). Gewoon doorschakelen bv op snelweg dan gaat het gewoon goed en lijkt er niets aan de hand. In de bebouwde kom met veel geschakel hoor ik regelmatig “gekloenk”.

Nu zegt de garage dat dit waarschijnlijk ligt aan het differentieel en de pionwielen. Er zou een nieuwe versnellingsbak in moeten. Klopt de conclusie van de garage? Er zijn natuurlijk ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in versnellingsbak reparatie. Zou reparatie een goedkopere optie zijn?

En je snapt het probleem natuurlijk wel, het heeft geen nut meer om een reparatie van 1000,- uit te laten voeren aan een auto waar je misschien 1000 – 1500 voor krijgt (als ie ok zou zijn).

Groetjes!

DramaRenault

Geplaatst door DramaRenault (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1320) PRO, 11 jaar geleden

Dat kan , maar wat ook wel eens voorkomt is speling van de astap van de aandrijfas in de bak , er is op dit forum een topic over zoiets geweest.

7seconds (0), 11 jaar geleden

ook even de motorsteunen controleren

DramaRenault (0), 11 jaar geleden

Heren, bedankt voor het antwoord. Ik heb contact opgenomen met een gespecialiseerd versnellingsbak revisie bedrijf de kosten zijn dusdanig dat de auto dit niet meer waard is. Helaas... Ook vervangen met een tweedehands versnellingsbak is veel te duur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.